Gery
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
In ons geval wordt het stukje grond dan toegevoegd aan de gezamenlijke ruimte.
Hoe we het precies gaan inpassen weten we nog niet. Ondertussen wil iedereen dit stukje omdat het ons pand beschermd.
Omdat de splitsingsakte aanpassen van het pand 9 splitsingsaktes aanpassen betekent zijn we zoekend naar een mogelijkheid om het anders in de VVE op te nemen.
Een gedachte is het kopen en erfdienstbaarheid aan onze VVE met recht van overpad en recht van uitzicht voor onze VVE op de grond zetten. De vraag is dan wie kan dan de eigenaar worden? De VVE of een van de eigenaars? Via de ALV gaan we dan kijken hoe de lasten verdeling geregeld kan. Ook daar hoor ik graag suggesties of ervaringen.
Groet
GeryDank Bob.
Is ondertussen al bekend of dit wet wordt?
GeryDank je Bob.
Het probleem is dat het met mondelinge afspraak geregeld is en ik denk dat dit te weinig rechtsgeldigheid heeft om al gevrijwaard te zijn van burenrecht procedures.
Groet
GeryDank je Bob.
Ja wij zijn een kleine VvE. Foutje mijnerzijds we zijn met 9 eigenaars maar dat maakt niet zoveel. We kunnen goed met elkaar door een deur en lopen altijd wel even bij elkaar binnen.
Alleen gaan nu natuurlijk de emoties wat hoog op omdat er opeens van alles veranderd.
Dat zal wel weer goed komen maar het is even moeilijk op menselijk niveau. Plus dat niemand wist dat we te dicht op de erfgrens zitten en dat de ramen dus een probleem kunnen zijn. Ons pand is 15 jaar oud. Eventuele afbraak van onze gevel is volgens onze eenmalige informatieve jurist geen te eisen verhaal vanwege het dan ontstaan van onrechtmatige hinder naar ons toe. Jurisprudentie bestaat.
Puur zakelijk komen we er wel uit maar we willen goed beslagen ten ijs komen.
Natuurlijk worden alle voor en tegen op een rij gezet en doorgepraat.
En dan gaan we met de ontwikkelaar om tafel en indien nodig of mogelijk de gemeente.
Dus naast eventueel grond aanschaf door de VvE wat de ontwikkelaar aanbied om zijn plan makkelijker voor elkaar te krijgen speelt er veel meer.
Maar of iemand hier weet hoe het zit als de gemeente de bouwvoet van een terrein aangeeft en dan vervolgens meldt dat dit gebied eigenlijk een speerpunt voor verdichting zou zijn en de ontwikkelaar zijn gang mag gaan en oh ja we krijgen dan misschien wel een grote procedure en nee daar helpen we jullie eigenaren niet verder mee. Hier is de kast daar de muur loopt U maar wat heen en weer. Je snapt dat we nu maar gewoon zoveel mogelijk informatie verzamelen.
Dank dat je hier mee helpt met jouw kennis van zaken.Jammer geen feiten, en ik snap dat het wat summier is.
De bedoeling is dat alle eigenaren recht van overpad krijgen en wellicht later voor allen fietsenrek o.i.d. . Dus de grond is voor gebruik van iedereen dan. We hebben twee mensen op de benedenverdieping zonder buitenruimte misschien dat we als VvE hun een stukje kunnen verhuren maar het is heel klein en niet genoeg om maar een tafel op te zetten. Ik heb geen idee wat kan en niet kan.
Net zoals onze bestaande gezamenlijke ruimte willen we dus deze aansluitende nieuwe ruimte, ( 1.10 breed ) als het er komt, op een zelfde manier behandelen en de standaard verdeling aanhouden.
Dan betaal je een beetje onderhoudskosten voor gebruiksrecht via de gewone afdracht aan de VvE . De aanschaf zou ook via de VvE door de leden gedragen moeten worden maar als dat veel problemen geeft kunnen we misschien mensen die dat willen uitsluiten?
Al hebben zij wel degelijk ook belangen want:
De aanschaf is om toekomstig erf grens geschil te voorkomen.
Twee hebben daar misschien geen problemen mee maar het pand en de overige 5 leden wel.
Als door grens geschil betaald moet voor een aanpassing van de buitengevel moet dat door iedereen mee betaald worden volgens de Splitsingsakte.
Dank voor het mee denken.
Gery
Dank je wel Bob.
Ik meen dat omdat de VvE eigenaar wordt de kosten wel naar rato over de leden verdeeld worden.
Waar leg je vast hoe het gebruik van de grond dan wordt?
Vriendelijke groet, Gery
-
AuteurBerichten