ggoorden
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
@Carla
Om het toch iets verder toe te lichten: De grooteigenaar is een stichting, een rechtspersoon. In de KvK is de directeur (de enige handelingsbevoegde van die stichting) ingeschreven als bestuurder van de VvE. Die directeur heeft tot nu toe nooit zelf persoonlijk aan het bestuur deelgenomen, maar een van de medewerkers van de stichting gemachtigd als vertegenwoordiger. Nu wil de huidige medewerker een externe consultant (die betaald wordt door de stichting) als gemachtigde op laten treden, zonder een beslissing van de vergadering af te wachten.
Mijn vraag is: benoemt de vergadering altijd een persoon of mag deze bijvoorbeeld ook de directeur van een rechtspersoon benoemen, die dan zelf een ander kan machtigen om in zijn/haar plaats op te treden.@Carla, dat klopt, maar in dit geval is dus een rechtspersoon (de stichting) als bestuurder benoemd. In het verleden zijn de veranderingen van personen, die namens de stichting in het bestuur zitten, altijd bij de vergadering aangemeld, maar nu wil de grooteigenaar dit buiten de ALV doen.
Omdat de grooteigenaar een meerderheid van de stemmen heeft zal de benoeming altijd wel doorgang vinden, maar moet het nu wel of niet formeel in de vergadering besloten worden.Onderaan het betreffende artikel kun je reageren. In het gemeen wordt er gereageerd.
Bedankt, dat was me tussen de reclame niet helemaal opgevallen. Intussen heb ik er een reactie geplaatst. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de Amsterdamse KvK. Toen ik bij de KvK in Den Haag was, had men telefonisch contact met de back-office in Rotterdam om tot die weigering te komen.
Bij ons is modelreglement 2006 de basis van ons reglement van splitsing, dus dat is correct afgedekt. Ik zou het artikel van VVE centraal kunnen laten zien, maar ik weet niet of dat veel indruk maakt op de KvK. Er staat wel meer op het internet tegenwoordig 😉 Per slot van rekening bepalen ze zelf (op basis van hun wettelijke plichten) wat ze wel en niet registreren. Ik heb nog wat verder op het internet gezocht, maar die link van VVE centraal was eigenlijk de enige bron, verder alleen maar verwijzingen naar die ene pagina.
Ik heb ook een prijs opgevraagd bij een notaris (maar nog geen reactie gekregen), hoewel ik op het internet ook bedragen van rond de 100 euro heb gezien, maar ja: het internet ….
Als het een verplichting is bij de Model 2006 VvE’s dan had ik wel verwacht dat er veel ervaring mee was.
Ik wilde de externe beschikbaarheid van het HR invoeren omdat in het verleden bij onze VvE erg slordig omgegaan is met het beschikbaar stellen van de juiste versie van het HR aan de leden en huurders. Bij discussie kun je dan altijd naar het gedeponeerde HR verwijzen.
Ik kan de vraag ook nog bij VVE centraal stellen, maar het was niet zo duidelijk hoe dat te doen.
Gezien dat er geen reactie is gekomen op mijn vraag ga ik er dan maar van uit dat niemand anders het gelukt is om hun Huishoudelijk Reglement bij de Kamer van Koophandel te registreren. Dan maar het HR veranderen en registreren bij het kadaster….
De fout is ook gemeld bij de KNB!
Natuurlijk kan in elke splitsingsakte die verwijst naar deze versie een correctie opgenomen worden, maar dan wordt de komende 10 jaar (of tot de volgende versie uitkomt) iedereen aan deze typefout herinnerd.Ik heb dit ook al gemeld aan Vastgoedmanagement Nederland (zij zijn toch de bedenkers van dit modelreglement?)
Ik denk het beste wat ze kunnen doen is een modelreglement 2018 uit te geven met deze aanpassing om vergissingen te voorkomen. Meestal wordt in een splitsingsakte alleen verwezen naar het Modelreglement van een specifiek jaar zonder versienummer.
Er moeten toch wel veel mensen overheen gelezen hebben. -
AuteurBerichten