Jan
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Beste JD,
Mijn inziens volstrekt onmogelijk dat 1 eigenaar alle besluiten neemt en daardoor verkoopbevorderende maatregelen treft op kosten van de VvE. Schade die verooraakt wordt door lekkage moet altijd gerepareerd worden. Wat overblijft is de oorzaak, bijvoorbeeld slechte kitnaden in de badkamer bij de bovenbuurman, in dat geval draait de bovenbuurman voor de kosten van de reparatie op. Als de lekkage van het dak afkomstig is is er sprake van een gemeenschappelijk deel van de VvE (tenzij de akte anders aangeeft) en zijn de kosten voor de VvE. Wat dan overblijft is de hoogte van de kosten en of deze het mandaat van het bestuur te boven gaan ja of nee. Gevolgschade ontstaan door lekkage kan in veel gevallen op de opstalverzekering worden verhaald, dit is uiteraard wel afhankelijk van de voorwaarden.
Om inzicht te krijgen zou ik dan toch zelf een keer naar een vergadering gaan. Op deze manier kan je je stem laten gelden zoals jij dat wilt. Houdt er rekening mee dat besluiten altijd genomen worden bij meerderheid van stemmen (ook afhankelijk van het geldende modelreglement MR). Stel de vraag of er tijdens de ALV voldoende quorum is om rechtsgeldige besluiten te nemen, kijk vervolgens of bij stemming de benodigde meerderheid instemt met het voorstel (ook te vinden in het MR).
Succes!
JanBeste dekoning,
Na het lezen van je beide onderwerpen ben ik toch wel benieuwd wat de huidige stand van zaken is. Verder adviseer ik je om geen actie te ondernemen richten de goede doelenclub, beperk je tot de VvE en de bestuurder.
Het is niet de eerste, en helaas ook niet de laatste keer, dat een bestuur zich onbehoorlijk manifesteert. Via de rechter kom je een heel eind en deze bestuurder is verplicht om gehoor te geven aan de uitspraak van de rechter. In je andere forumonderwerp vraag je of je nu de VvE of de bestuurder aan moet pakken. Feitelijk is het zo dat als je de VvE aansprakelijk stelt je in dat geval jezelf conform je breukdeel daar in meeneemt en dus aansprakelijk stelt. Als je onomstotelijk aan kan tonen dat de bestuurder in de afgelopen jaren wanbeleid o.i.d. heeft gevoerd, dan zou ik er voor kiezen om samen met de andere eigenaren de persoon in kwestie aansprakelijk te stellen voor eventueel geleden schade. Het ontbreken van (goedgekeurde) jaarrekening en begrotingen in de afgelopen jaren zal er waarschijnlijk toe leiden dat de hele VvE financieel achter de feiten aan loopt en er mogelijk een te kort is.
Succes.
Groet,
Jan -
AuteurBerichten