mako724

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)
  • Auteur
    Berichten
  • mako724
    Deelnemer

      Wat rene zegt is zeker ook nog een goed punt. Het aanleggen van een gemeenschappelijk infrastructuur voor laadpalen kan gezien worden als aanleg van nieuwe installatie wat nog lastiger is om goed gekeurd te krijgen.

      Waar ik woon is het verzwaren van de hoofdaansluiting ook een moeilijk verhaal

      https://capaciteitskaart.netbeheernederland.nl/?_gl=1*1pxp8dp*_up*MQ..*_ga*MTU1MjA3MzgxMC4xNzE4MjA0Mzkx*_ga_C4KC7RL1SC*MTcxODIwNDM5MC4xLjAuMTcxODIwNDM5MC4wLjAuMA..

      mako724
      Deelnemer

        Erg interessante discussie. De notificatie regeling snap ik maar dit kan volgens mij niet betekenen dat individuele eigenaar zonder toestemming gebruik kan maken van de hoofdaansluiting van de VvE. Het gebruik van gemeenschappelijke zaken kan niet exclusief toegekend worden aan een individuele eigenaar. Hier is voldoende jurisprudentie over te vinden.

        In onze VvE bevinden zich ca 150 parkeerplaatsen, uit eerder onafhankelijk onderzoek kwam naar voren dat op de huidige capaciteit van onze hoofdaansluiting slechts ca 10 laadpalen kunnen voor de maximale capaciteit van de hoofdaansluiting bereikt is. Komen er meer laadpalen dan zal de laadtijd dusdanig toenemen dat dit in mijn ogen niet functioneel meer is.

        Ideale situatie voor de VvE is dat eigenaar voor laadpaal idd geen toestemming nodig heeft, de installatie aan bepaalde normen voldoet en dat eigenaar een stroomvoorziening realiseert die voor de VvE hoofdaansluiting zit. In mijn ogen krijg je anders de situatie dat eigenaren die het eerst zijn het voordeel hebben van aansluiting achter de vve hoofdaansluiting, vervolgens zal het maximum van de hoofdaansluiting bereikt worden en hebben andere eigenaren een enorm nadeel.

        Het verhogen van de hoofdaansluiting is een prijzige aangelegenheid en het is ivm enorme wachtlijsten nog maar de vraag hoe snel dit gerealiseerd kan worden.

        Moraal van het verhaal is dat het met name in VvE’s met grotere aantallen parkeerplaatsen het nog knap lastig gaat worden een sluitend laadpalen plan te maken.

        In reactie op: Urenvergoeding vrijwilliger #40158
        mako724
        Deelnemer

          Klopt ALV beslitst, wij hebben de spelregels voor vrijwilligers vergoeding opgenomen in het HR. Iedere ALV keurt de vergadering alles goed.

          In reactie op: Conflict met VvE #40156
          mako724
          Deelnemer

            Ik sluit me aan bij de reactie van Rene. Akte van splitsing is leidend, dat dit soms tegen het gevoel van logica van andere eigenaren in gaat doet niet ter zaken. Blijft alleen gang naar de rechter over, ik hoop dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt, deze zullen zeker inzien dat deze zaak kans van slagen heeft.

            In reactie op: Voertaal #40154
            mako724
            Deelnemer

              Wij hebben het HR laten vertalen in het Engels maar veel verder gaan wij niet in de vertaling. Als je ergens de taal niet spreekt is dit denk ik je eigen verantwoording.

              Ik denk dat het wel een veel voorkomend probleem is in met name de grote steden. Ik heb mij er inmiddels bij neergelegd dat de betrokkenheid in ons pand steeds verder terugloopt door de vele expats en buitenlandse huurders.

              In reactie op: WhatsApp binnen de VvE #40152
              mako724
              Deelnemer

                Er zijn in ons complex 3 whatapp groepen en dit werkt op zicht prima

                1 voor eenzijdige communicatie vanuit bestuur naar alle eigenaren. Voor bv reminder ALV, acute storingen met grote impact bv storingen van lift en hek van parkeergarage. Je kan ook denken aan stroom storingen over water overlast. In deze appgroep kan alleen bestuur berichten plaatsen en reactie zijn uitgeschakeld

                Er is een whatsapp groep voor buurtnieuws en buurtberichten. Deze groep is gemaakt omdat dit buurtpreventie appgroep regelmatig voor verkeerde doeleinden werd gebruikt. Tot nu toe werkt dit prima.

                Buurtpreventie appgroep, deze groep bestaat uit ca 75 mensen en dus zijn regels noodzakelijk. Iedereen die toegang krijgt tot de groep krijgt de spelregels. Daarnaast is het belangrijk om streng maar rechtvaardig te handhaven op deze regels. Deze groep is vooral handig als er bv verdachten personen in het pand zijn of er direct dreigend gevaar is.

                In reactie op: Collectieve waterontharder in de VvE #36903
                mako724
                Deelnemer

                  Ik las onlangs een advertentie op funda van een appartement waar er specifiek bij stond dat onlangs een wateronthardingsinstallatie was aangelegd. Ik zag in de opgevraagde notulen dat het om een aardig bedrag ging. Dit komt wel in ander licht na deze uitspraak.

                  In reactie op: Waterschade appartement #36752
                  mako724
                  Deelnemer

                    Mijn gevoel zegt van wel, waterleiding in je badkamer valt onder prive zaken en dus verantwoording van eigenaar. Opstalverzekering wil wel uitkeren maar omdat eigen risico niet is betaald keren ze niet uit. De VvE gaat nu alle schade op jou verhalen.

                    In reactie op: Inflexibiliteit beheerder in gebruik parkeerplaats #36751
                    mako724
                    Deelnemer

                      Mijn eerste gevoel is dat dit inbreuk doet aan het gebruikersrecht van jou als eigenaar.

                      Zo overwoog onze VvE het invoeren van extra kosten voor eigenaren die hun woning verhuurden. Dit omdat voor huurders extra administratieve handelingen nodig waren, zoals bv het laten ondertekenen van een gebruikersverklaring en legitimatieplicht op kantoor bij beheerder. Dit werd door Rijsenbeek advocaten sterk afgeraden omdat dit afbreuk deed aan het gebruikersrecht.

                      Redelijkheid en billijkheid zou je het ook op kunnen gooien 😉

                      In reactie op: Schuurtje op VVE Grond #36750
                      mako724
                      Deelnemer

                        Idd kadaster benaderen of akte van splitsing erbij pakken. Via de splitsingstekening, onderdeel van akte van splitsing kan je mogelijk zien van wie dit stukje grond is.

                        In reactie op: Beheerder is geen bedrijf #36749
                        mako724
                        Deelnemer

                          Hier gaan ook alarmbellen af. Verzamel idd eerst alle benodigde gegeven en vraag inzage in de beheersovereenkomst tussen vve en beheerder. Je kan dan lezen wat de afspraken zijn tussen vve en beheerder.

                          Voor zover ik weet is een beheerder niet ingeschreven bij de kvk, bestuursleden wel.

                          5.000 euro mag ons bestuur niet eens uitgeven zonder toestemming van de ALV. Het gaat er om dat dingen werkbaar blijven. Afhankelijk van hoe het gebouw in elkaar zit en hoe groot de vve is kun je zelf wel bedenken wat een werkbaar bedrag is. Binnen onze VvE is dit 3.000 euro maar die geld voor het bestuur. In de beheerovereenkomst staat bv dat beheerder altijd overlegt met bestuur voor er uitgaven worden gedaan.

                          In reactie op: Bestuursfuncties #36748
                          mako724
                          Deelnemer

                            Ja sterker nog 1 bestuurslid kan het gehele bestuur vormen aangezien het bestuur uit oneven aantal moet bestaan.

                            In reactie op: Urenvergoeding vrijwilliger #36747
                            mako724
                            Deelnemer

                              Bij onze VvE krijgen bestuursleden en vrijwilligers een vergoeding conform regels van de belastingdient. De spelregels zijn opgenomen in het Hr en gewijzigde Hr is goedgekeurd tijdens een Alv. Iedere andere route lijkt mij niet wenselijk.

                              In reactie op: Onderhoud na verkoop appartement, maar voor levering #13508
                              mako724
                              Deelnemer

                                Als het goed is is er in een alv al gesproken over deze offerte en een beslissing genomen. Als het onder het MJOP valt (wat ik wel vermoed) kan bestuur zelfstandig handelen, vaak is er in een hr wel iets opgenomen over het maximum bedrag waarbinnen bestuur zelfstandig mag beslissen.
                                Je kan hier helaas dus niets meer aan veranderen. Je kan je verkiesbaar stellen voor een functie binnen het bestuur als je volgende keer echt meer invloed zou willen. Je kan altijd als eigenaar op een ALV kritische vragen stellen over offertes maar je moet er ook op vertrouwen dat het bestuur van je VvE naar eer en geweten zal handelen,

                                In reactie op: Tapijt algemene ruimten. VvE of individueel per etage? #35085
                                mako724
                                Deelnemer

                                  Bij onze VvE ligt het alleen op sommige plekken in de gemeenschappelijke etage ruimte bij de entree deur van de prive woningen. Er bevinden zich 2 woningen per etage.
                                  Uit onderstaande stuk blijkt dat er voor het trappenhuis idd aanvullende eisen zijn. Hier heeft onze VvE dus gelukkig geen last van.
                                  https://www.nieman.nl/wp-content/uploads/2018/05/BkiP.03.18.VA_.pdf

                                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)