Redactie VvE-Forum.nl
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Error page 404
Deze pagina is op dit moment niet beschikbaar.Artikel blijkt te zijn verplaatst.
Het is nu hier te lezen !Alleen de ALV kan natuurlijk toestemming verlenen en niet “de Bestuurder”.
De bestuurder voert de besluiten van de ALV uit en verder niets!Redachtie VvE-forum : Bovenstaande reactie en het vervolg daarop is verplaatst naar deze discussie over de taken van het bestuur !
Er zijn twee niet-inhoudelijke bijdragen verwijderd door de redactie van VvE-forum !
Hier is dit forum niet voor bedoeld.
Zo is het maar net 😉
Reactie JW. Dormans op bovenstaande berichten;
Dit is inderdaad zo, je loopt echter tegen het probleem aan dat daar het niet iedereen mee een is, omdat iedereen denkt dat hij het beste heeft, dus scheve gezichten. Maar dat is als je in een gebouw van een VvE koopt.
Bovendien kunnen ze tegen een besluit bezwaar maken bij de Rechtelijke macht maar dan weet je kan en wat verwijderd moet worden via een uitspraak. Maar ik geef je de raad eerst alle notulen van alle voorgaande jaren eens door te lezen.
Bovendien kun je een boete clausule opnemen als eigenaren zich ergens niet aan houden. Je kan ook een huishoudelijk reglement goed keuren en controleren op rechtmatigheid bij VvE belang.
Gr. Jo
————
Beste Jo,
De knop ‘feedback’ is bedoeld voor op- en aanmerkingen over het forum, gericht aan de redactie van het VvE-forum en niet voor reacties op forumberichten !
Voor een reactie op een forumbericht dient u de knop ‘reactie’ onderaan ieder bericht te gebruiken.
Met vriendelijke groet;
redactie VvE-forumIk heb, dacht ik, tot nog toe de term “AVG” niet gebruikt en ik heb de startpost ook met opzet niet in deze sectie geplaatst, de forummoderator heeft het hiernaartoe verplaatst.
Klopt 😉 , in eerste instantie hadden we de indruk dat het topic geplaatst was ivm met de privacy van de leden t.a.v. het versturen van deze documenten.
Wellicht had de oude positie beter van toepassing geweest !De discussie over het mandaat aan het bestuur is verplaatst naar HIER !
De “gemengde” discussie over het ronselen van stemmen is verplaatst naar een nieuwe topic !
‘bestuur ronselt stemmen voor ledenvergadering‘William schreef hierop als reactie:
“… Ik heb niet alles gelezen, ik denk ook niet dat je als ‘onafhankelijk lezer’ een goed, van twee kanten belicht, verhaal krijgt .”
Daarna kwam er een discussie over de geldigheid van volmachten aan een rechtspersoon.
Die discussie is verplaatst naar een nieuw topic !Beste Peter (Omnibus),
Als aanbieder van dit platform zijn wij verantwoordelijk en mogelijk aansprakelijk voor de inhoud van de berichten welke door deelnemers op het forum wordt geplaatst.
Om die reden moeten wij uiterste zorgvuldigheid in acht nemen wanneer het gaat om belastende teksten over bedrijven en/of personen.
Redactie VvE-forumBeste Peter (Omnibus),
Wij verzoeken je vriendelijk de huisregels in acht te nemen en je te onthouden van persoonlijke aantijgingen richting andere reageerders op het forum!
Redactie VvE-forumBeste Peter,
Zoals je gemerkt hebt hebben we regelmatig de naam van de beheerder en andere specifieke persoonsgegevens uit je berichten vewijderd !
Wij verzoeken je dan ook dringend om in toekomstige reacties rechtstreekse verwijzingen naar de beheerder achterwege te laten.
Redactie Vve-forumBeste Peter, omdat we voorzichtig moeten zijn met hetgeen over personen of bedrijven op het forum wordt geschreven is de naam van de beheerder uit het bericht verwijderd.
De gehele praktijk-casus die Matthijs in dit topic beschreven had is verplaatst !
http://www.vve-forum.nl/onderwerp/beheerder-verstrekt-opdracht-zonder-mandaat-vergadering/Originele posting van Matthijs_zh
@ Williamrozeboom: Aan wie was jouw laatste posting gericht? Aan GJ (vanwege zijn studenten?) of aan mij (inzake ledenbestuur versus beheerkantoor?).
Wat dat laatste betreft: een VvE-bestuur kán bestaan uit leden/eigenaren, maar dat hoeft niet. De ALV kan ook een externe bestuurder aanwijzen (doorgaans een administratiekantoor). Die blijft aan tot wederopzegging.
Ik herhaal nog maar eens wat ons reglement (uit 1974, gebaseerd op MR 1973) hierover bepaalt in hoofdstuk III: Het bestuur van de vereniging.
Art. 42:
1. Het bestuur van de vereniging berust bij de administrateur, die benoemd wordt door de vergadering. Deze zal ook een plaatsvervangend administrateur kunnen benoemen.
2. De administrateur en de plaatsvervangende administrateur worden benoemd voor onbepaalde tijd en kunnen te allen tijde worden ontslagen.
(Dan volgen lid 3 t/m 7 en vervolgens nog art. 43 en 44, waarin alle taken van de administrateur – en dat zijn er vele – nauwkeurig worden omschreven.)
Dan komt – logischerwijs! – hoofdstuk IV: het Toezicht op het bestuur.
Art. 45:
1. Het toezicht op het bestuur berust bij drie of vijf commissarissen. De vergadering beslist hoeveel commissarissen er zullen zijn.
De voorzitter van de vergadering is ambtshalve lid en voorzitter van het college van commissarissen.
2. De overige commissarissen worden benoemd door de vergadering (dan volgt een passage over het aftredingsschema en nog twee artikelen over de bevoegdheid de administrateur te schorsen en dat de commissarissen besluiten bij gewone meerderheid).
[Ik had overigens al deze artikelen al eens volledig uitgetypt en hier geplaatst op verzoek van Bob.]
Nogmaals wijs ik op de logica van deze verdeling: hoofdstuk 3 ‘Het bestuur’ en hoofdstuk 4 ‘Toezicht op het bestuur’. Die dualiteit is niet voor niets expliciet geregeld!
Jij schrijft:
“Een VvE kan uitstekend een vrijwilligersbestuur hebben én een externe beheerder. Dit is zelfs ideaal, als de VvE er voor kiest een externe beheerder aan te stellen.”
Zo hadden wij het ook geregeld, maar dit blijkt dus in strijd met het reglement. Want hier is de externe beheerder slechts een van de ‘leveranciers’, net als een dakdekker, een rioleringsbedrijf, een verzekeraar. Terwijl de taak van een administrateur (‘bestuur’) anders van aard is en heel wat verder gaat. Je moet er niet aan denken dat een ledenbestuur (feitelijk de commissarissen) al die taken van een administrateur zou moeten doen zoals in het reglement omschreven. Die mensen zouden gillend gek worden. Je zou geen enkel lid meer bereid vinden om vrijwillig in zo’n ‘bestuur’ plaats te nemen.
Essentieel is volgens mij, dat er tussen twee jaarvergaderingen door – dus doorlopend – controle moet zijn (namens de ledenvergadering) op het handelen van de administrateur (= bestuurder). Die taak ligt bij de commissarissen, die namens de ALV de boel in de gaten houden. Zij leggen daarover verantwoording af op de jaarvergadering (bekendste voorbeeld: verslag van de kascommissie over de controle van de jaarrekening).
Het behoeft geen betoog waarom er een instantie moet zijn die toezicht houdt op een externe bestuurder die ‘slechts een leverancier van diensten’ is. In zo’n verenigingsjaar kan er heel wat mis gaan en kan heel veel geld uit de verenigingskas verdwijnen, gezien of ongezien.——————————————————————————————————
Bovenstaande reactie is verplaatst uit een ander topic om te voorkomen dat daar te veel off-topic wordt gegaan !
Met vriendelijke groet,
Redactie VvE-forumBeste Matthijs,
Vervelend dat je bezig was met een lang verhaal en je tekst nu kennelijk verdwenen is.
Helaas kunnen wij in dit geval niets voor je betekenen omdat er nog geen gebruik gemaakt is van de add-reply knop.Het bericht is dan nog niet verzonden en voor ons eveneens niet zichtbaar.
In voorkomende gevallen is het wellicht handig het forum in een nieuw tabblad opnieuw te openen en op die manier door het forum te bladeren.
Excuses voor het ongemak !Met vriendelijke groet,
Redactie VvE-forum -
AuteurBerichten