Bestuurslid met eigen klusbedrijf
- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 17, 20225:32 pm door .
-
AuteurBerichten
-
23 april 2022 om 11:55 #36766
Een van de ( gepensioneerde) VvE leden heeft een tijd geleden een klusbedrijf opgezet, speciaal om voor andere VvE leden te kunnen klussen. Hiervoor heeft hij een prijslijst opgemaakt etc.
Onlangs heeft dit lid plaatsgenomen in het bestuur. De VvE vroeg zich af of dit belangenverstrengeling is om als bestuurslid jezelf opdrachten voor klussen te gaan geven. Er is toen besloten dat als hij als bestuurslid geen klusopdracht voor zijn bedrijf kan aannemen vanuit het bestuur.
Echter zijn er zaken die zich voordoen, waarbij het handiger lijkt dat hij meteen zou klussen, dit is minder tijdrovend en lijkt goedkoper.23 april 2022 om 13:22 #36767Weet niet wat je vraag is maar een antwoord heb je zelf al gegeven.
quote: Echter zijn er zaken die zich voordoen, waarbij het handiger lijkt dat hij meteen zou klussen, dit is minder
tijdrovend en lijkt goedkoper.23 april 2022 om 15:47 #36768Beste Paul020, In eerste instantie vroeg ik mij af wat jullie onder ‘klusjes’verstaan. Wanneer de goede man een klusje kan doen voor een VvE lid, is daar, lijkt mij, niets mis mee. Is immers een privé kwestie. ( als er tenminste niet geklust wordt aan de gemeenschappelijke delen. Dat lid weet zelfs al wat het klusje gaat kosten. ( b.v. lampje ophangen, nieuwe kraan plaatsen enz. )
Echter wanneer je ‘klusjes’ wilt gaan doen voor de VvE wordt het een andere kwestie. Er is dan eerder sprake van door de vergadering benoemde vrijwilligers, die ( hopelijk met verstand van zaken ! ) hier en daar een ‘klusje’ kunnen oplossen. Daar zijn regels voor ten aanzien van de kosten en eventuele vergoedingen. Lees hiervoor je Modelreglement en eventueel je Splitsingsakte.
Ik vind het dus een verstandig besluit van het bestuur.
Zaken die zich voordoen kunnen een snelle beslissing van het bestuur nodig hebben. Dat geld echter uitsluitend voor noodgevallen.
Het bestuur is overigens niet gerechtigd om , zonder akkoord van de leden van de VvE, ‘klusjes’ uit te laten voeren die niet op de begroting staan. Behalve dus in noodgevallen.
Met vriendelijke groet, Carla
23 april 2022 om 17:44 #36769Er is dan eerder sprake van door de vergadering benoemde vrijwilligers,
Niet wanneer het “klusbedrijf” de opdracht krijgt, dat heeft dan niets (meer) met vrijwilligerswerk te maken.
Daar zijn regels voor ten aanzien van de kosten en eventuele vergoedingen. Lees hiervoor je Modelreglement en eventueel je Splitsingsakte.
Vergeet bij “vrijwilligerswerk” in voorkomend geval zeker de belastingdienst niet!
Het bestuur is overigens niet gerechtigd om , zonder akkoord van de leden van de VvE, ‘klusjes’ uit te laten voeren die niet op de begroting staan.
Dat is zeker een onvolledig antwoord, de “armslag” van het bestuur verschilt afhankelijk van welk modelreglement vigerend is, en daarnaast ook nog afhankelijk van de eventuele bedragen in de Splitsingsakte.
17 juli 2022 om 17:32 #37172Als een vrijwillige bestuurder een belangrijk klusje kan uitvoeren en goedkoper is dan klusbedrijven in de buurt, dan zou ik als bestuurder daar gewoon achter staan. Dat hoeft echt niet op de begroting te staan, zolang de totale uitgaven maar in de begroting blijven en zolang de klus maar onder een bepaald bedrag blijft. Lijkt mij dat de ALV het van te voren moet weten welke klussen de klussende vrijwilliger zou willen oppakken. Transparantie is essentieel hierin. Nadeel is alleen wanneer de ALV of het bestuur niet tevreden is over de kwaliteit van het werk van de klussende vrijwilliger.
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.