doorvoer dak Airco,
- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 24, 20158:22 am door .
-
AuteurBerichten
-
23 juli 2015 om 15:44 #1279
Beste allemaal,
Ik weet niet of dit de juiste plek is op dit forum om mijn bericht te plaatsen zo niet dan hoor ik dit graag.
Desalniettemin hoop ik dat jullie mij kunnen adviseren wat te doen.
een poos geleden hebben wij een airco ( split unit) gekocht toevallig bespraken wij dit en de locatie ( op het dak ) met onze buurvrouw. allemaal goed even later kwam zij er een dag later in een mail op terug dat ze de locatie van de airco niet goed vond. Wij wilde de airco graag plaatsen op ons dakterras aan de kant van haar dakraam. Dit stelde zij niet op prijs gezien zij last zou kunnen ervaren van het geluid.
Dit werd opgegooid in de VVE, hierbij melde een andere buurvrouw dat gezien we een dakdoorvoer zouden moeten maken er sowieso een toestemming vanuit de VVE uitgegeven zou moeten worden. De vergadering is dan ook diezelfde avond gepland.
Op het dak hebben wij besproken wat er ging gebeuren. Wij hebben beloofd de airco aan de andere kant van het dakterras te plaatsen gezien dit het geen is wat herrie maak. Dit was de eis van de buurvrouw. De andere leden van de VVE gaven aan hem niet te willen horen en niet te willen zien. Betreft de doorvoer is afgesproken dat wij hier zelf verantwoording voor dragen mocht er lekkage oid. als gevolg van de doorvoer komen. Dit is als notule op papier gezet.
Hierbij dachten wij dus alle toestemming gekregen te hebben en ging mijn vriend met bevriende dakdekker de dakdoorvoer en airco plaatsen. De buurvrouw schrok toen ze zag dat de dakdoorvoer echter alsnog naast haar dakraam is geplaatst. Gevolg volgende dag een dreigmailtje met dat de dakdoorvoer verwijderd moest worden omdat zij hier geen toestemming voor heeft verleend. Ze gaf ons een week om met de oplossing te komen. Echter hebben wij de airco zoals afgesproken aan de andere kant van het terras geplaatst.
Na een aantal mailtjes over en weer waarbij zij zegt dat die dakdoorvoer daar niet is goed gekeurd ( naar mijn in ziens is er niet over een locatie van de dakdoorvoer gesproken. ) zegt zij nu dat er geen toestemming is verleend, ook heeft zij met de buurman gepraat en volgens haar geeft nu de onderbuurman ook geen toestemming. Terwijl hij niets met de locatie van de dak doorvoer van doen heeft. Hij heeft daar niet meer of minder last van.
mijn vraag in onze splitsingsakte staat dat er een meerderheid van de leden van de VVE voor moet stemmmen met 4 leden was zij de enige die tegen was. De buurman trekt naar mijn inzien zijn stem zonder geldige reden in.
en is de reden de dak doorvoer zorgt voor geluidsoverlast en daarom mag deze daar niet voldoende. De airco unit binnen en buiten zijn de gene die geluid maken (binnen wettelijk gestelde geluidsgrenzen). De buitenunit staat ver vanuit haar raam en is zoals ik begrijp het probleem ook niet. Ze gebruikt de dakdoorvoer naar mijn mening om te zorgen dat de airco binnen die tegen de scheidingmuur hangt niet voor geluidsoverlast zorgt. echter mogen wij zelf bepalen waar wij onze binnen unit neer hangen lijkt mij?
Staan wij nu in ons recht of heeft de buurvrouw gelijk en moeten wij de dakdoorvoer verwijderen.
Ik heb helemaal geen zin in deze problemen en wil het, het liefste zonder rechtelijke dwang oplossen. maar mocht dit het geval zijn wil ik graag weten wat mijn rechten zijn
Sorry voor het lange verhaal en alvast bedankt
23 juli 2015 om 21:18 #1282Beste Kippie,
Je verhaal, een vervelende ontwikkeling, laat bij de indruk achter dat een en ander nogal uit de losse pols is benaderd en besloten.
Je zegt b.v. dat je toevallig met de buurvrouw besprak.
Tja, zo’n kwestie hoort natuurlijk niet bij toeval besproken te worden maar in een VvE vergadering.
Je schrijft dat na wat gesprekken, nog diezelfde avond een vergadering is belegd.
Hebben jullie geen voorschriften waarop het beleggen van een VvE vergadering aan dient te voldoen?
Is er een bestuur benoemd? Welk Modelreglement is bij jullie van toepassing?
Overigens heeft de onderbuurman wel degelijk iets met het dak te maken.
Het dak behoort tot de schil van het gebouw en is dus eigendom van alle eigenaars.
Ik ben bang dat het allemaal wat onzorgvuldig is gecommuniceerd en er geen tijd was voor iedere eigenaar om de gevolgen van een ‘ja’ te overzien.
Ik vind het lastig om je te kunnen zeggen wat je rechten zijn.
Ik zou zeggen, lees nog eens heel goed je Modelreglement EN je splitsingsakte door.
Wellicht kom je dan zelf tot de ontdekking waar of er juist of onjuist is gehandeld.
Succes en sterkte. Ik snap overigens heel goed dat je zin hebt in problemen.
Van de andere kant, die zijn er om opgelost te worden.;-)
Met vriendelijke groet,
CarlaIk weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...
24 juli 2015 om 08:22 #1286Beste Kippie,
Volgens mij ben je hier ernstig de fout in gegaan, de VvE ook.Dit werd opgegooid in de VVE, hierbij melde een andere buurvrouw dat gezien we een dakdoorvoer zouden moeten maken er sowieso een toestemming vanuit de VVE uitgegeven zou moeten worden. De vergadering is dan ook diezelfde avond gepland.
Als ik het goed begrijp, is er dezelfde dag nog vergaderd? Ongeacht het feit dat iedereen aanwezig is geweest, is niet absoluut niet geldig. Alle op die vergadering genomen besluiten zijn dan ook vernietigbaar.
Persoonlijk zou ik nooit toestemmen met welke wijziging in het dak dan ook. Het gaat dit jaar goed, misschien de komende 5 jaar ook, maar er komen geheid een keer problemen, en dan voelt opeens niemand zich verantwoordelijk. -
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.