elektrische deurdrangers
- Dit onderwerp bevat 9 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op januari 17, 20173:57 pm door .
-
AuteurBerichten
-
16 januari 2017 om 19:23 #4378
Als er drangers geplaatst zijn door met de WMO regel en er ontstaat schade aan door dat er ook andere gebruikers zijn, wie betaald dan de kosten?
en als de gebruiker er niet meer woont hoe hier mee om te gaan, zijn hier vaste regels voor?
17 januari 2017 om 08:53 #4380Goedemorgen Jaap,
Ik meende dat regelingen via de WMO persoonsgebonden zijn/waren, dus als de ‘aanvrager’ verhuist is, zal de deurdranger ook moeten verdwijnen denk ik.17 januari 2017 om 11:53 #4381Beste Jaap,
Wanneer door de WMO een elektrische deurdranger is geplaatst, ten behoeve van een van de bewoners, dan zijn de onderhoud/reparatie kosten van de elektrische deurdranger voor de eigenaar ervan. De Gemeente c.q de WMO.
Het klopt wat William zegt, het is persoonsgebonden. Dus is het handig dat de VvE er zorg voor draagt dat de oude deurdranger goed wordt bewaard. Want mocht de persoon , voor wie de elektrische deurdranger is geplaats, verhuizen of overlijden, dan neemt de WMO de elektrische deurdranger weer terug en kan de oude weer op de deur geplaatst worden.
Wanneer het zover komt, zou je ook contact op kunnen nemen met de WMO om te vragen of de elektrische deurdranger mag blijven zitten. De VvE kan dan in de gelegenheid gesteld worden de elektrische deurdranger over te nemen, tegen de dan geldende waarde.
In de praktijk, zo is mijn ervaring, worden elektrische deurdrangers afgeschreven in 5 jaar. En zelden of nooit hergebruikt. De moeite van het proberen waard dus.
Ook is het mogelijk om de naam van de gebruiker te laten wijzigen in de naam van iemand anders die ook gebruik maakt van de elektrische deurdranger. Wel dient deze persoon aan te geven, bij de WMO, dat de elektrische deurdranger voor hem/haar noodzakelijk is.
Met vriendelijke groet,
Carla.17 januari 2017 om 13:24 #4382Hi Jaap,
Er is geen twijfel mogelijk dat de Gemeente i.h.k.v. de Wmo enige voorziening kan en mag plaatsen (zelfs tegen de wil van de VvE). De VvE wordt over de (voorgenomen) plaatsing gehoord, en kan haar zienswijze inbrengen. Het is daarmee echter niet zo dat de gemeente “zomaar en botweg” alles kan doen en laten wat zij wil.
Ook ik ben van mening ben dat de kosten van plaatsing, onderhoud, reparatie en t.z.t. vervanging voor de Gemeente behoren te zijn (en anders in ieder geval voor de aanvrager/veroorzaker). Dat lijkt me niet meer dan redelijk en billijk.
Het ligt echter iets genuanceerder dan in de post van Carla wordt gesuggereerd.
Zie hiervoor onderstaande link, met name het verhaal van de heer Braakhuis, en wel onder het kopje “Wie gaat dat betalen?”.
De VvE en de Wmo.
Vriendelijke groet, Bob.17 januari 2017 om 13:44 #4384Beste Bob,
Zou je zo vriendelijk willen zijn waar of jij een nuance aan zou willen brengen in mijn reactie aan Jaap?
Ik leer graag, dus uit je gerust. ook over hetgeen ik zou suggereren? Alvast dank.17 januari 2017 om 14:21 #4385Hi Carla,
Vanzelfsprekend.
Je schrijft: “Wanneer door de WMO een elektrische deurdranger is geplaatst, ten behoeve van een van de bewoners, dan zijn de onderhoud/reparatie kosten van de elektrische deurdranger voor de eigenaar ervan. De Gemeente c.q de WMO.”
Met die uitspraak geef je Jaap aan dat de genoemde kosten altijd en zonder enige reserve/twijfel voor de Gemeente zouden zijn. En dat is niet per definitie zo.
Dat jouw stelling daarmee iets te kort door de bocht is kun je teruglezen in de korte verhandeling van de heer Braakhuis. Vandaar ook zijn advies in de conclusie (zie aldaar).
Vriendelijke groet, Bob.17 januari 2017 om 15:08 #4386Hi Bob,
Thanks voor je reactie. Had niet de bedoeling te spreken over altijd en zonder enige reserve. Mijn reactie was gebaseerd op eigen ervaring.
Mogelijk is niet iedere gemeente zo ruimhartig als die waar wij mee te maken hebben. Het beste advies voor Jaap is dan ook om de antwoorden op zijn vragen te gaan halen in zijn eigen gemeente.
Succes Jaap.
Met vriendelijke groet,
Carla.
Bijgaand een nog ruimere blik van de heer Braakhuis: http://www.rijssenbeek.nl/uploads_new/publicaties/WMO-een-handicap-voor-VvE-s-met-logo.pdf17 januari 2017 om 15:26 #4387Hi Carla,
Je stelt aan het eind van jouw post: “Bijgaand een nog ruimere blik van de heer Braakhuis:”.
Nee, dit is nu juist de visie van de heer Braakhuis waarop ik mij baseerde.
Wanneer je op de door mij al in mijn eerdere post aangegeven link (“De VvE en de Wmo”) klikt zal je zien dat op die webpagina in het verhaal van mevrouw Meijerink al in de eerste zin (in blauwe letters) een artikel van de heer Braakhuis wordt genoemd (“Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo); een handicap voor VvE’s?”).
Die link brengt je bij het verhaal van de heer Braakhuis dat je nu aanbrengt als “de nog ruimere blik”. Die verhandeling is echter precies waar ik al eerder naar verwees. Niet echt nieuw of nog ruimer dus. 😉
Vriendelijke groet, Bob.17 januari 2017 om 15:39 #4388Dat heeft dan gelegen aan wat kleine kuren van mijn computer @ Bob, vermoed ik. Ik kreeg maar een deel, via jouw link, te zien. Nu zelfs een foutmelding. Tja…!
17 januari 2017 om 15:57 #4389Ach wel, het ging mij er slechts om dat Jaap een zo volledig mogelijk en correct antwoord zou krijgen. De link in mijn eerste post gecontroleerd, en die werkt bij mij (zelfs in Spanje) prima.
Jaap zou er wat mij betreft verstandig aan doen om:
-eerst binnen de eigen VvE na te sporen of de VvE is gehoord,
-vervolgens na te gaan of er iets tussen de VvE en de Gemeente is afgesproken, en zo ja,
-wat de afspraken precies zijn.
Pas wanneer dat allemaal is uitgezocht en wanneer de situatie duidelijk is voor Jaap zou ik hem adviseren om de zaak, zo nodig, en wederom binnen (!) de eigen VvE, aan te kaarten.
Ik zou niet rechtstreeks en buiten de VvE en het bestuur om contact zoeken met de eigen Gemeente.
Vriendelijke groet, Bob. -
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.