Kozijnen kosten

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #10034
    Roel
    Sleutelbeheerder

      Goedemiddag,

      wij bestaan uit een Vve van vier appartementen. 2 van de appartementen hebben destijds op eigen houtje de kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen (voordat ik er woonde). Nu hebben de buren onderhoud nodig aan hun kozijnen (eerst verven en uiteindelijk vervangen) en zij willen dit door de Vve laten betalen. Hier is enige onenigheid over aangezien het appartement dat ik heb aangekocht geprijsd was met nieuwe kunststof kozijnen en de buren het destijds gekocht hebben voor een aanzienlijk lagere prijs, wetende dat de kozijnen vervangen moesten worden.

      Mijn vraag is nu of wij allen als Vve voor de kosten van de kozijnen van de buren moeten betalen? En zo ja, kan ik dan mijn kosten die destijds gemaakt zijn voor het vervangen van mijn kozijnen terugvorderen?

      bedankt alvast!

      Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

      #10036
      Roel
      Sleutelbeheerder

        @ Gerard1974, voor wie de kosten zijn van onderhoud/vervanging van de kozijnen kan je vinden in de Splitsingsakte welk voor jullie VvE van toepassing is. En daar kan/mag niet van afgeweken worden.
         

        Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

        #10038
        Rob
        Deelnemer

          Ik ben het geheel met Carla eens, in de splitsingsakte is bepaald voor welke partij de kosten van het onderhoud aan de kozijnen zijn.
          Dat de vorige eigenaar op eigen houtje, en kennelijk voor eigen rekening, zijn kozijnen vervangen heeft, doet daar niets aan af.
          Ik zie ook niet zo snel op welke gronden jij nu een bedrag terug zou kunnen vorderen.
           

          #10429
          W.H.Bles
          Deelnemer

            Splitsingsakte  1983
            Dit staat er bij mij in deze akte, ook bij mijn VVE geeft dit weleens discussie,s.
            Maar volgens mij is het duidelijk.
            De letterlijke tekst luidt:
            Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden.
            Totdat onderhoud, waaronder steeds begrepen reparaties en vernieuwingen, behoort met name het binnenschilder-, behang- en tegelwerk, de afwerklagen van wanden, vloeren, plafonds en balkons, van het stucwerk, niet dragende muren, van deuren en ramen ook van die, welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke en privé- gedeelten, van kozijnen voor zover zich niet in de buitengevel bevindende en voorts het schoonhouden en ontstoppen, de reparatie en vervanging van alle sanitair en leidingen, waaronder begrepen de elektrische bedrading, het onderhoud, de reparatie en vervanging van  de inventaris en installaties zich bevindende in de keuken, toilet en badkamer, van de privé centrale verwarmingsinstallatie alsmede de privé tuinen met daarin of daarop aanwezige werken.
            Bij vernieuwing dienen zaken van gelijke aard en kwaliteit te worden gebruikt
            Glasschade in of aan een privé gedeelte komt voor rekening van iedere betrokken eigenaar en gebruiker, indien en voor zover er geen verzekering bestaat voor glasschade.  glasverzekering bestaat, draagt het bestuur zorg voor de reparatie. Hoe te handelen bij een lekkage of ruitbreuk?De eigenaar/bewoner meldt een eventueel probleem bij het bestuur
            – het bestuur zal de situatie ter plaatse opnemen en in overleg met de eigenaar/bewoner direct actie ondernemen om mogelijke extra gevolgschade te voorkomen – er zal in overleg een reparateur worden ingeschakeld – indien noodzakelijk dan zal het bestuur de schade melden bij de verzekering en verzoeken een expert in te schakelen
            – de kosten van het opsporen van een lek en ook maatregelen welke worden genomen om vervolgschade te voorkomen vallen onder de dekking van de verzekering
            – ook eventuele vervolgschade zal door de verzekering worden vergoed, dit kan zijn: beschadigingen ( natte plekken )plafond van onderburen of van de gemeenschappelijke ruimtes of schade in de meterkast van de onderburen, optrekkend vocht in de muren van het eigen appartement, extra hak- en breekwerk om het lek te kunnen opsporen en te repareren en als de expert daartoe besluit de kosten van het leggen van een omleiding
            – het bestuur zal ondersteuning bieden om de zaken met de verzekering zo goed mogelijk te regelen
            – kosten welke niet worden vergoed zijn voor rekening van de eigenaar van het appartement.
            Ook een glasschade zal aan het bestuur worden gemeld
            – het bestuur zal de schade melden aan de verzekering mochten de herstelkosten niet worden vergoed dan komen deze voor rekening van de eigenaar van het appartement

            #10433
            Rene
            Deelnemer

              uit MR1983:

              Artikel 9 1. Tot de gemeenschappelijke gedeelten en zaken worden ondermeer gerekend voor zover aanwezig: a. funderingen, dragende muren en kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen met glas, deuren welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen het gemeenschappelijk en het privé gedeelte, balkonconstructies, borstweringen, galerijen, terrassen en gangen, de daken, schoorstenen en ventilatiekanalen, de trappenhuizen en hellingbanen, alsmede het hek- en traliewerk.

              Zoals gezegd zijn de kosten voor de VVE, want de ramen/kozijnen zijn van de VVE.
              Wat B.H. Bles aanhaalt, klinkt meer als een stuk uit een HHR dan de taal die in een AvS gebruikt wordt. Als dit inderdaad een HHR betreft i.c.m. MR 1983, dan zitten er inderdaad leuke discussiepunten in, waarbij de AvS voor het HHR gaat.

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.