En dan nu nog maar even een aanvulling 😉 : Advies: Voor de benoeming en ontslag van bestuursleden….raadpleeg ook de Splitsingsakte. Het kan ook anders zijn dan een absolute meerderheid. Bij onze VvE is in de Splitsingsakte opgenomen dat benoemingen en ontslag van bestuurders worden genomen met een meerderheid van drie/vierde van de uitgebrachte stemmen.
Ja zeker kan een bestuur/bestuur van VvE ontslagen worden, zie je splitsingsreglement om correct te handelen. Echte bestuurder en bestuur kan anders zijn.
Gr. Jodo
Aanvulling:
Er is een recente uitspraak van de rechtbank Den Haag, die een VvE veroordeelde haar bestuurder te ontslaan . De bestuurder bekleedde zijn functie al negen jaar, terwijl het VvE-reglement een maximale benoemingstermijn van 6 jaar voorschrijft. Moet het ontslag, dan toch via een meerderheid van de VvE of kunnen de overige bestuursleden, dit zelf regelen?
A. graag zou ik die uitspraak inzien. kunt u de vindplaats opgeven?
B. het ligt m.i. aan de tekst van de uitspraak. het lijkt nu dat de rechter een opdracht aan de VvE heeft gedaan. dan moet de VvE die opdracht (ontslaan) uitvoeren.
als de rechter de voorzitter feitelijk heeft ontslagen in zijn vonnis dan moet er gewoon een nieuwe voorzitter komen
Bob, bedankt, dat je de juiste sites heeft vermeld. In het kort komt het hier op neer, dat de splitsingsakte artikel 53, eerst aangepast moet worden.
VG.Ton.
Bob, bedankt, dat je de juiste sites heeft vermeld. In het kort komt het hier op neer, dat de splitsingsakte artikel 53, eerst aangepast moet worden. VG.Ton.
Ton, is in jouw VvE toevallig ook sprake van een (rekreatie)park ?
Zo nee, wat zou je dan willen bereiken met het aanpassen van artikel 53?
Het is me nu eigenlijk niet meer geheel duidelijk wat je uiteindelijke vraag of doel is.