Overgeslagen met schilderen
- Dit onderwerp bevat 14 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op september 27, 20175:06 pm door .
-
AuteurBerichten
-
20 september 2017 om 16:53 #5914
Er is door het bestuur van de V.v.E in 2014 opdracht gegeven om aan de balkonzijde hekwerk te schilderen. Het appartement was toen nog niet van mij. Nu heb ik sterk het vermoeden dat mijn appartement in 2014 “overgeslagen” is omdat de toenmalige eigenaar/bewoner erg lastig was. Hij heeft echter wel meebetaald aan de kosten van het totale schilderwerk.
Het hekwerk is in een te slechte staat om 3 jaar geleden nog geschilderd te zijn.
Wat moet/kan ik hier nog aan doen? Ik heb weinig zin om opnieuw schilderen van het hekwerk zelf te betalen.
Bestuur van de V.v.E wil geen informatie hierover verstrekken.
21 september 2017 om 07:56 #5920Ik denk dat je het best gewoon een reparatieverzoek in kunt dienen. Heb je bijvoorbeeld gevraagd of de VvE bereid is tussentijds een stukje van het hek alsnog te laten schilderen?
21 september 2017 om 14:02 #5921Ik denk dat ik het niet duidelijk genoeg geschreven heb, er is bewust voor gekozen om ons appartement over te slaan. Ik kreeg van het huidige bestuur niet eens inzage in de factuur van de schilder, ook wilde men mij niet eens het jaar niemen dat er geschilderd was. Kinderachtig want via via kom je er toch wel achter, dus vragen of er nog geschilderd kan worden heeft m.i. geen zin, dat gaan ze niet doen.
21 september 2017 om 14:51 #5925Het maakt toch niet echt uit of er in het verleden een stuk (bewust) is overgeslagen?
Het punt is dat je nu vindt dat er een stuk balkonhek geschilderd moet worden toch 🙂 . Dus, indienen bij bestuur, en eigenlijk zelfs gewoon bij de ledenvergadering.21 september 2017 om 15:18 #5927Eens met @ William. Je hebt een klacht en die dient te worden opgelost. Je kan nu eenmaal niet aantonen dat er sprake is van nalatigheid in het verleden. Overigens is het bestuur verplicht inzage mogelijk te maken.
22 september 2017 om 12:00 #5930Ik denk ook dat je inderdaad het beste het schilderwerk van je balkonhek als agendapunt in de vergadering ter sprake kan brengen en daarmee een besluit van de vergadering afdwingen. Wanneer de vergadering besluit het schilderwerk niet uit te voeren vrees ik dat er niet veel anders op zit dan via de rechter verzoeken dat besluit te vernietigen en een vervangende machtiging daarvoor te vragen.
“… Bestuur van de V.v.E wil geen informatie hierover verstrekken.”
Als je toch bezig bent om agendapunten aan te leveren, denk dan ook aan het ontslaan van het bestuur 😉 😉
Bestuurders van VvE’s die bovenstaande handelswijze hanteren horen geen bestuurder te zijn, is mijn persoonlijke mening.22 september 2017 om 19:26 #5939nu heb ik niet heel veel verstand van schilderwerken. Maar er geld toch ook een bepaalde garantieperiode op het geleverde schilderwerk lijkt mij? Indien ja, gewoon de schilder aanspreken op de garantie en dan blijkt wel wat er wel en niet geschilderd is van de balkonhekken, toch?
23 september 2017 om 06:28 #5940Het lijkt dat drie jaar garantie een beetje veel is op buiten schilderwerk? Hoe dan ook, garantie wordt veelal geleverd op gedane zaken, niet op overgeslagen werk :). Het kan zijn dat de schilder dit stuk in 2014 vergeten is, maar om daar na 3 jaar mee aan te komen..
23 september 2017 om 07:24 #5941Het zijn 7! Hekken een hele hoek van het gebouw, die vergeet de schilder niet zomaar, er zit niks anders op dan bij de schilder zelf te gaan navragen en er dan op de ALV werk van te maken als ik inderdaad overgeslagen ben.
overigens ben ik ook diegene die nooit info ontvangt, zie andere bijdrage, ik krijg geen notulen, geen intekenlijsten voor dubbelglas, voor werkzaamheden aan de CV, geen info wanneer de CV afgetapt wordt, geen info wanneer de CV bijgevuld wordt. Waarbij ik dus ook niet thuis ben als dit gebeurd en boze mails krijg omdat er niet ontlucht is en nu een heel gebouw dank zij mij in de kou zit.( wat niet waar blijkt te zijn achteraf)
Het is heel duidelijk, men wil mij niet als bewoner, 80 procent van de bewoners zijn heel oude mensen van boven de tachtig en die geven allemaal een volmacht aan de voorzitter, bij de rest gaat hij regelmatig op bezoek om stemmen te ronselen, bij mij lukt dat niet. De wettelijke termijnen voor oproepen van vergaderingen worden niet in acht genomen (15 dagen) zodat ik als werkend mens nooit bij de vergadering kan zijn omdat ik dan in het buitenland zit. Offertes (3)voor werkzaamheden worden aangevraagd raar krijgt niemand te zien, het werk wordt dan aan een vierde gegeven waar niemand ooit over gehoord heeft, want die was goedkoper, vriendje dus…. daarom ook mijn forumnaam de lastige want ik pik dit niet. Een medebewoner die op de vergadering lastige vragen gesteld heeft, hebben ze een officiele waarschuwing gegeven dat wanneer hij zich niet gedeist houd, hij de toegang tot zijn woning ontzegt krijgt! Helaas heeft deze bewoner de 30 dagen termijn laten verstrijken dat hij hierop kon reageren.
ik ben de volgende aan de beurt, de pesterijen zijn al begonnen, terwijl ik op vakantie was, ben ik gebeld dat er lekkage aan dem verwarming was bij ons en dat niemand in het huis kon. We zijn daar 1500 km voor teruggereden, hebben onze vakantie afgebroken. Eenmaal thuis was er NIETS aan de hand. Er bleek bij anderen die werkzaamheden aan de verwarming hadden laten uitvoeren dat de ontluchtingskranen open stonden. Bij mij was alles keurig dicht. Alleen voor een vermoeden laten ze je terugkomen!
23 september 2017 om 13:26 #5942Typisch weer een voorbeeld van een VvE waar dringend verandering nodig is, te beginnen bij het bestuur.
Ongelooflijk om te lezen hoe sommige bestuurders van een VvE er een klerezooi van weten te maken.
Wanneer jij niet geïnformeerd wordt wanneer er werkzaamheden plaatsvinden aan de CV zou ik er persoonlijk ook geen
seconde wakker van liggen als er daardoor appartementen in de kou zouden komen te zitten en simpelweg verwijzen naar het gebrek aan informatie.
Persoonlijk vind ik het erg jammer dat alleen in MR2006 een verbod geldt om volmachten aan bestuurders te overhandigen.
Wat mij betreft zou dat in geen enkele VvE mogelijk moeten zijn, daar zou al een hoop trammelant mee verdwijnen naar mijn mening.
“… Een medebewoner die op de vergadering lastige vragen gesteld heeft, hebben ze een officiele waarschuwing gegeven dat wanneer hij zich niet gedeist houd, hij de toegang tot zijn woning ontzegt krijgt!
Helaas heeft deze bewoner de 30 dagen termijn laten verstrijken dat hij hierop kon reageren.”
Deze medebewoner hoeft zich echt geen enkele zorg te maken naar mijn idee, ook niet nu hij verzuimt heeft te reageren
Ik zie ook geen enkele noodzaak waarom iemand sowieso op zulke onzin zou reageren.
Het stellen van lastige vragen in een vergadering zal nooit een rechtmatige grond zijn om iemand het gebruik van het appartementsrecht te ontzeggen.
Wanneer het bestuur van oordeel is dat voor het verrichten van een handeling met betrekking tot de gemeenschappelijke gedeelten of gemeenschappelijke zaken de toegang tot een privé gedeelte
noodzakelijk is, is iedere desbetreffende eigenaar en gebruiker in principe verplicht hiertoe zijn toestemming en medewerking te verlenen.
Echter……. in het artikel waarin één en ander geregeld is, staat ook vaak iets te lezen als “Eventuele schade die hieruit voortvloeit, wordt door de vereniging vergoed”
Ik weet eerlijk gezegd niet of dat ook van toepassing is op schade zoals jij hierdoor geleden hebt, maar wellicht eens zinvol om te onderzoeken en zo mogelijk daar gebruik van te gaan maken 😉
@Nico, ik ben het geheel met William eens.
Daarnaast lijkt het mij zeer sterk dat wanneer er schilder werkzaamheden uitgevoerd zijn, men er pas na 3 jaar achter komt dat er een deel vergeten zou zijn.
Uit de informatie van de topicstarter maak ik op dat men doelbewust een deel overgeslagen heeft en ik zie ook niet zo snel een reden om daaraan te twijfelen.
Wanneer de eigenaar destijds geen toegang tot het appartement wilde verlenen om de schilderwerken uit te voeren had het bestuur op dát moment de juiste maatregelen moeten nemen zodat de werkzaamheden toch uitgevoerd zouden worden.
Hoe zou jij het vinden als een bestuur op deze gronden bij jouw bedrijf verhaal kwam halen en een beroep zou doen op garantiebepalingen?23 september 2017 om 15:32 #5944je kunt de schilder er ook niet op aanspreken als er door het bestuur de opdracht gegeven is overal het hekwerk te schilderen behalve op nr 3! Zoals vermoed wordt
maar niet bewezen kan worden omdat we geen inzage krijgen in de rekening.
wel mocht nr 3 in 2014 meebetalen ( reservering van de servicekosten voor onderhoud aan het gebouw)
ik kon ook niet direct reageren want in 2014 was de flat nog niet van mij
sinds februari dit jaar ben ik al hierover bezig en vorige week kreeg ik pas antwoord op mijn vraag wanneer het laatst geschilderd was.
25 september 2017 om 07:48 #5952Zoals ik het lees is het schilderwerk van de balkonhekken je minste probleem. Ik weet niet eens hoe ik moet beginnen met adviseren.
25 september 2017 om 09:32 #34958Zeer begrijpelijke opmerking van William.
Mijn voorstel zou zijn om de hele zaak hapklaar te presenteren voor advies per specifieke vraag of situatie.
Dit is een uitdaging van formaat, helaas.
MvG, Bob25 september 2017 om 10:15 #5954Mee eens Bob.
Om het op het schilderwerk in dit topic te houden; Het kan ook zijn dat er een plan is voor Resultaat Gericht Schilderwerk, waarbij het gebouw door de jaren heen in delen wordt meegenomen. Of is er wellicht inderdaad bewust (al dan niet door de vergadering of bestuur) voor gekozen om slechts een deel te laten schilderen. Of dit allemaal correct is gebeurd is niet meer te achterhalen, bovendien zou je denk ik nergens meer een punt van kunnen maken.
Voor de andere strubbelingen is het wellicht verstandig om een nieuw topic(s) te starten.27 september 2017 om 17:06 #5962Ik heb in ieder geval genoeg ” munitie” om op de komende LV mijn naam eer aan te doen en eens flink lastig te zijn.
dank aan iedereen die een reactie heeft gegeven.
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.