Overlast door verhuur appartementen

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Auteur
    Berichten
  • #4972
    Liesbet
    Deelnemer

      Geachte dames en heren,

      Ik ben vandaag eens gaan lezen binnen dit forum. Veel onderwerpen brengen mij verduidelijking maar ook complete verwarring.

      Ik ben eigenaar van een appartement in een complex van 16 appartementen. Bijna de helft wordt op dit moment onderverhuurt door eigenaren aan 3-4 studenten per appartement. Wij hebben een bestuur en een redelijk gezonde VVE. Wij hebben een huishoudelijk reglement die niet wordt nageleefd door de studenten. De meesten hebben het reglement nooit gezien. Er is veel overlast i,v,m, geluid, denkende aan muziek, trappenhuis, dichtslaande deuren tot in de nachtelijke uren. Op dit moment lijk ik hier niets mee te kunnen doen, enkel het melden naar de beheerder toe. We weten zelfs niet wie er wonen ook de beheerder niet. Ik heb een gezond verstand en mij lijkt het normaal dat de beheerder weet wie er in het complex wonen denkende aan calamiteiten e.d.. Ik dacht altijd dat het reglement ondertekent moet worden door de huurder en dat er een getekend exemplaar gestuurd moet worden aan de beheerder. Ikzelf heb dit 3 jaar geleden wel moeten tekenen?!

      De overlast wordt duidelijk bij de eigenaren die er daadwerkelijk wonen teveel. Omdat ik als voorzitter gekozen ben van de VVE krijg ik hier veel mail over. Lastig vind ik dit. Het woongenot voor ons gaat dan ook hard achteruit. Ik ben van mening dat dit soort van samenwonen goed moet kunnen. Mijn vraag is waarop kunnen wij ons beroepen als de huisregels niet worden nageleefd zoals geluidsoverlast, veel vreemden in het trappenhuis, fietsenprobleem. Volgens de beheerder moeten we dan de wijkagent gaan inschakelen om een soort van dossier op te bouwen, zodat de gemeente misschien iets kan gaan ondernemen. Hoe zit het nu. Wie helpt mij uit deze brand.

      Groet, Liesbet

       

      #4973
      Jan Berents
      Deelnemer

        Een vervelende zaak, maar zijn niet de eigenaars hier verantwoordelijk voor?? Misschien een idee om onderstaande artikelen te lezen (raadplegen)
        Wanneer is sprake van onredelijke hinder?
        Datum 20 / 02 / 2017 Door Roy Besselink In Kennisbank,
        Een bewoner veroorzaakt overlast.
        Vraag 27 op de website van VVEBelang
        ——–
        Redactie VvE-forum.nl:
        Artikel is vervangen door link naar website !
        Het is niet toegestaan om (nieuws- of andere) berichten geheel of grotendeels over te nemen (van andere websites) en deze te posten op het forum. (zie huisregels)
        ———
        Groet Jan

        #4975
        Liesbet
        Deelnemer

          Hallo Jan,
          Ik ben de informatie aan het doorlezen.
          Van de beheerder wist ik al dat er dossier opbouw moet komen willen we überhaupt iets aan de situatie kunnen doen. Ik vind het nogal al een stap om meldingen te gaan maken bij de politie maar het moet wel als ik het doorlees. In de splitsingsakte staat helaas geen verbod beschreven om verdere opkoop van appartementen voor verhuur tegen te gaan.
          Groeten Liesbet

          #4978
          William
          Deelnemer

            Hoi Liesbet,
            Ik adviseer in deze juist wél naar de politie te stappen, als de overlast dusdanig erg is dat het leefgenot en de nachtrust er op achteruit gaat. Sommige (grote) gemeenten hebben hiervoor een apart ‘meldpunt overlast’ voor ingericht.
            Dossiervorming en bewijslast is in dit soort kwesties het allerbelangrijkste, dus dat betekent melden en registreren.
            Je beheerder kan hierin in eerste instantie weinig in betekenen. Die heeft geen zicht op welke appartementen wel of niet verhuurd worden, en aan hoeveel mensen. Het bestuur is bij machte om op te treden bij overtredingen van het Huishoudelijk Reglement. In de praktijk heb ik echter alleen meegemaakt dat het blijft bij brieven schrijven naar de verhurende eigenaar.

            #4987
            Rob
            Deelnemer

              Leestip:  artikel op de website van Rijssenbeek !

              #4989
              Rob
              Deelnemer

                Je zou ook nog eens in de splitsingsakte kunnen opzoeken wat daarin te vinden is over deze vorm van verhuuur. Het zou zomaar kunnen zijn dat kamergewijze verhuur, waar naar mijn idee hier sprake van is, niet is toegestaan.
                lees daarover ook dit artikel op VvErecht.nl

                #5023
                Liesbet
                Deelnemer

                  Dank je wel Rob. Weer iets om te onderzoeken. ik meld me weer als ik hier niet uitkom als dit mag.
                  Vriendelijke groet,
                  Liesbet

                  #9021
                  Roel
                  Sleutelbeheerder

                    Heb je ook gekeken of er een ontheffingsvergunning door de gemeente verleent is voor kamergewijsverhuren in jouw straat? Als dit niet het geval is, kan je de gemeente langs laten komen en die kunnen naleving van de regelgeving bij de eigenaar vorderen.
                    (In Groningen) – Verhuur kamers zonder onttrekkingsvergunning met in het gebouw of woonboot minstens 3 wooneenheden. > U hebt wel een vergunning nodig.
                    M.v.g. Dirk

                    Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

                  8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
                  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.