Overtredingen tegen de splitsingsaktie
- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op oktober 28, 20184:27 pm door .
-
AuteurBerichten
-
23 oktober 2018 om 18:55 #8550
Hallo ,
Ik wil graag weten wat te doen met overtredingen aangaande de splitsingsakte. Het gaat om het plaatsen van screens, airco’s, gedeeltelijke balkon afsluiting van kunststof of glas, vliegenhorren enz. Sommige bewoners zeggen dat ze mondeling toestemming hebben van een voormalig bestuurder. De genoemde overtredingen zijn dan ook allen al meerdere jaren geleden begaan. Nu ben ik recent zelf tot het bestuur toegetreden en vrees dat een oud bestuurder nu door het nieuwe bestuur de kooltjes uit het vuur wil laten halen. En ons dus deze overtredingen wil laten aanpakken. Ik zou hier ook wel iets aan willen doen, maar al die overtredingen ongedaan maken zal een enorme kapitaal vernietiging zijn en je maakt er geen vrienden mee. Ik had een voorstel ingediend om een soort status Quo toe te passen. Alle overtredingen gedogen tot dat de betreffende appartementen worden verhuurd of verkocht. Dan kom je tenminste ooit op orde. En ondertussen de splitsingsakte handhaven voor alle nieuwe gevallen. Graag jullie mening en/of advies.
23 oktober 2018 om 19:44 #8552Hallo Wil, Wil binnen een VvE beslist alleen de vergadering over zo’n zaken.
Bekijk eerst welk splitsingsreglement jullie hebben en de uitzonderingen in de splitsingsakte.
Besluiten die reeds genomen zijn staan in de notullen en/of in een bsluitenlijst.
Ook bestuurders kunnen geen besluiten nemen.Kan best zijn dat er personen jouw de kolen uit het vuur laten halen. Gr. Jo
23 oktober 2018 om 21:32 #8557Het is inderdaad niet de bevoegdheid van een bestuurder om toestemming te geven voor dergelijke zaken, maar van de vergadering.
Wanneer de voormalig bestuurder daadwerkelijk toestemming heeft gegeven is ie daarmee buiten zijn boekje gegaan.
Je kan ook een agendapunt maken over dit onderwerp in de vergadering waarin (helaas pas) ‘achteraf’ dan de benodigde rechtsgeldige toestemmingen door de vergadering aan de betreffende eigenaren gegeven zal worden. (of niet 😉 )
25 oktober 2018 om 22:19 #8575Reactie JW. Dormans op bovenstaande berichten;
Dit is inderdaad zo, je loopt echter tegen het probleem aan dat daar het niet iedereen mee een is, omdat iedereen denkt dat hij het beste heeft, dus scheve gezichten. Maar dat is als je in een gebouw van een VvE koopt.
Bovendien kunnen ze tegen een besluit bezwaar maken bij de Rechtelijke macht maar dan weet je kan en wat verwijderd moet worden via een uitspraak. Maar ik geef je de raad eerst alle notulen van alle voorgaande jaren eens door te lezen.
Bovendien kun je een boete clausule opnemen als eigenaren zich ergens niet aan houden. Je kan ook een huishoudelijk reglement goed keuren en controleren op rechtmatigheid bij VvE belang.
Gr. Jo
————
Beste Jo,
De knop ‘feedback’ is bedoeld voor op- en aanmerkingen over het forum, gericht aan de redactie van het VvE-forum en niet voor reacties op forumberichten !
Voor een reactie op een forumbericht dient u de knop ‘reactie’ onderaan ieder bericht te gebruiken.
Met vriendelijke groet;
redactie VvE-forum28 oktober 2018 om 16:27 #8586Dag Wil, ik zou die oud(e) bestuurder daarover laten verklaren en mogelijk aansprakelijk stellen. los daarvan, als er onbevoegd toestemming is verleend is dat een nietig handelen. anderzijds mag je toch ook van de bewoners verwachten dat zij hun verantwoordelijkheid en verplichtingen jegens de overige bewoners kennen. je zou de gedane toezeggingen opnieuw, maar nu in de ALV kunnen inbrengen. het terugdraaien van de aanpassingen zal al gauw de grenzen van het redelijke overschrijden ben ik bang. ik vrees dat er (mede omwille van de ‘smeer’) niets anders op zit dan vanaf nu strikt de splitsingsakte toe te passen en het verleden afkeuren maar pragmatisch te laten rusten. succes gewenst
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.