@ Erik, een interessante vraag, waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Wel is het mogelijk om een huurverbod op te leggen én dit vast te leggen in een nieuwe Splitsingsakte, welke dan ook opnieuw moet worden ingeschreven in het Kadaster. Zodat iedere nieuwe koper zich hiervan kan vergewissen.
Doorgaans hebben appartementseigenaren zo hun argumenten waarom ze een huurverbod wensen. Welke niet relevant zijn voor jou.
Wanneer die argumenten niet relevant zijn voor jou , als eigenaar van een bedrijfspand zou je, de vergadering kunnen voorstellen om het bedrijfspand van de nieuwe maatregel uit te sluiten. Ook dat kan, naar mijn denken, geregeld worden in de nieuwe Splitsingsakte.
Wanneer je wens niet wordt gehonoreerd, kan je, zodra je kennis hebt van het definitieve besluit, bezwaar aantekenen bij de rechter. De argumenten die worden aangevoerd om een huurverbod in te stellen, zouden wel eens onredelijk en onbillijk zijn voor jou als eigenaar van een bedrijfspand.
Let ook even op wat er in de huidige Splitsingsakte staat met betrekking tot de voorwaarden waar aan voldaan moet worden m.b.t. de besluitvorming de huidige Splitsingsakte te willen/kunnen wijzigen.
Laat je desnoods goed voor lichten door een goede advocaat, bekend met het appartementsrecht.
Succes, met vriendelijke groet, Carla