Beste mensen,
Ik ben VvE-lid en in de VvE een conflict over het wijzigen van de splitsingsakte. Het gaat daarom dat ongeveer 90% van de leden een kostenverschuiving wil waar 10% (die fors meer moeten gaan betalen) het niet mee eens is.
Nu lees ik “overal” dat als de akte niet via 100% van de stemmen gewijzigd kan worden, de enige weg is dat de meerderheid een vervangende machtiging aan de kantonrechter vraagt, om die minderheid uit te schakelen. Immers, als die 10% tijdig en met groot belang vernietiging van het besluit vragen zal dat besluit vernietigd worden. Dat is duidelijk.
Maar wat is nu de volgorde: moet eerst die 90% het besluit tot wijziging nemen , waarna die 10% vernietiging bij de rechter gaat vragen binnen drie maanden? En kan dán pas (die vernietiging zal worden toegekend gezien de enorme kostenverhoging voor de 10%) die vervangende machtiging worden aangevraagd? M.a.w. twee rechtsgangen na elkaar?
Of is het zo dat als op het moment van stemming duidelijk wordt dat de 100% niet gehaald worden, dat de 90% dan meteen die vervangende machtiging moet aanvragen? Dit laatste lijkt me onlogisch omdat de 90% op dat moment nog niet weten of de 10% wel of niet de vernietiging van het wijzigingsbesluit zal aanvragen bij de kantonrechter.
Misschien maak ik een denkfout, maar dat lees ik dan graag van jullie.
Alvast bedankt !
Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...