Wijzigen AvS privé cv ketels naar gemeenschappelijk

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #10981
    teckelodorus
    Deelnemer

      Bij ons is van toepassing modelreglement 1992. Vanaf dat jaar zijn de cv gasketels in eigendom van de bewoners(24 appartementen) en is als zodanig omschreven in de artikelen 9b,9i,9ii en 9iii. Nu heeft de VvE het voornemen om de gemeenschappelijke bestaande rookgasafvoerkanalen niet geschikt te maken voor HR ketels en aangezien er geen VR ketels meer geleverd worden is er naar alternatief gezocht. De oplossing wordt gezocht in het laten plaatsen op rekening en in eigendom van de VvE van electrische CV ketels, welke dan gefinancierd zouden moeten worden d.m.v. een duurzame lening van de gemeente. De gemeente stelt ook nog een kleine subsidie per bewoner beschikbaar. Ook volgens de AvS art. 39 lid 1 en 2 zouden er geen leningen mogen worden verstrekt, maar ook dit zou dan gewijzigd moeten/kunnen worden. De electrische CV ketels worden niet in combi met zonnepanelen geplaatst, wat het gevolg heeft dat de bewoners hogere(ca. 2,5x) gebruikskosten krijgen wat door de meesten wel akkoord wordt bevonden. Het alternatief van Stadsverwarming werd afgewezen. Wat zijn nu de haken en ogen om e.e.a. tot uitvoering te laten brengen?
      Bijvoorbeeld: Kan een meerderheid zomaar besluiten om de AvS te laten wijzigen om privé ketels om te zetten naar Gemeenschappelijk? Kan dan de VvE besluiten om de individuele gasinstallaties te laten verwijderen? Ook als er eigenaren zijn, die over een zelf aangeschafte redelijk nieuwe VR ketel beschikken? De huidige gasafvoerkanalen zijn nog geschikt voor VR Gasketels en er zijn individuele overeenkomsten met gasleveranciers.
      Graag Uw meedenken, bedankt alvast.

       

       

      #10983
      Bob
      Deelnemer
        #11015
        teckelodorus
        Deelnemer

          Bedankt voor de opmerkingen. Het zijn gemeenschappelijke gasafvoerkanalen, dus 1 kanaal voor alle bewoners van het appartementen gebouw. Leveringsplicht is natuurlijk prima, maar als de leden (4/5 van de totale stemmen) hebben besloten voor een aktewijziging( zo wordt het voorgespiegeld), hoe kan ik dan voorkomen, dat ze mijn cv-ketel(in huis) e/o de gasinstallatie(buiten op de gang) niet weghalen zonder bonje?
          Waar staat geschreven, dat je door de VvE gecompenseerd moet worden bij verwijdering van een  niet zo oude CV gasketel?
          Ik blijf het vreemd vinden, dat je als het ware door een stel medebewoners onteigent wordt van jouw CV gasketel en verplicht wordt om op electra over te gaan en dus meer gebruikskosten krijgt. In mijn geval is dat ca. 1000,= euro per jaar. Toch veel geld.
          Wie o wie heeft raad?
           

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.