Bornholm
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
15 september 2015 om 16:48 In reactie op: Mag een bestuur van een VvE ingekomen stukken weigeren dan wel NIET agenderen #1514
Beste Carla,
De extra uitgeschreven ALV is bedoeld om de incorrecte benoeming van het hoofdbestuur te corrigeren. Het bestuur van onze VVE’s heeft er geen benul van hoe in ons geval van hoofdsplitsing/ondersplitsingen het en ander formeel zijn beslag moet krijgen. Wij hebben bij de jaarlijkse ALV van afgelopen februari duidelijk aangegeven hoe dit formeel geregeld zou moeten worden. Groot is dan ook onze ontgoocheling dat (1) dat dit achteraf bleek formeel incorrect te zijn geregeld en (2) het bestuur in dit opzicht de waarheid probeert te verdoezelen in de notulen. Het is ons er alles aan gelegen – gezien de risico’s en belangen – om dit wel juridisch correct en formeel geregeld te krijgen en zullen niet schuwen om dit via een gerechtelijke procedure te regelen. Onze onbeantwoorde email aan het bestuur waarbij wij dit aankaarten, willen wij als ingekomen stuk inbrengen bij de vaststelling van de notulen. Voor praktische tips houden wij ons aanbevolen. Met vriendelijke groeten, Bornholm14 september 2015 om 15:02 In reactie op: Mag een bestuur van een VvE ingekomen stukken weigeren dan wel NIET agenderen #1510Beste William en Bob, Hartelijk dank voor jullie beiden input. Ik vermoed dat ik niet duidelijk ben geweest. Laat ik proberen mijn vraag te verduidelijken. Ik heb begrepen dat voor een VVE vergadering de agenda altijd de volgende onderwerpen dient te hebben:
1. Tekenen presentielijst;
2. vaststellen aanwezige stemmen;
3. vaststellen agenda.
4. Ingekomen stukken
5. Goedkeuren jaarstukken vorig boekjaar en goedkeuren begroting lopend en / of aankomend boekjaar (indien in een eerdere vergadering de jaarstukken zijn goedgekeurd, kunt u dit agendapunt achterwege laten)
6.(her)Verkiezing bestuur en (kas)commissie(s)
7.Rondvraag
Het bestuur van onze VvE weigert voor de komende extra ALV (het quorum is niet de oorzaak van het organiseren van deze extra ALV) om een aantal heikele stukken onzerzijds te behandelen. Daarom wordt door het bestuur zelfs het agendapunt “INGEKOMEN STUKKEN” niet geagendeerd.
Naar ons gevoel druist dit in met het verenigingsrecht en de pure democratische principes. Overigens is op onze akte MR 1992 van toepassing.
Met vriendelijke groeten,Hartelijk bedankt voor uw uitgebreide reactie en onze excuses voor onze late reactie en dankzegging.
Als conclusie kan gesteld worden dat:
1. Het is de taak van de VvE, volgens de akte van (onder) splitsing, om zorg te dragen voor het schoonhouden van alle buitenramen;
2. Gezien het feit dat er in onze situatie alternatieven zijn zoals een glasbewassingsbedrijf die de ramen aan de buitenzijden lapt met behulp van een hoogwerker, is thuis blijven (plus gedwongen snipperdagen nemen) en verplicht toegang verschaffen o.i. geen verplichting die het bestuur en/of de VvE de leden kan opleggen;
3. Als genoemde wijze van glasbewassing budgettair niet door de vergadering wordt goed gekeurd, de extra kosten als gevolg van het voorhanden goedkopere alternatief om dan van binnen uit de buiten glasbewassing te doen met alle nadelen daarvan voor ons in acht genomen, dient de vergadering/VvE de desbetreffende eigenaar een vergoeding te geven voor het verplicht meewerken hieraan door het toegang geven tot ons appartement c.q. verplicht thuisblijven.
Kunt u het bovenstaande onderschrijven c.q. bevestigen.
Met vriendelijke groeten Bornholm -
AuteurBerichten