RegelAlles
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
23 juni 2024 om 14:21 In reactie op: Balkontegels, VvE of “afwerkingslaag” voor particulieren. #117512
Het goedkeuren van zaken door de VvE-beheerder zal ik niet zomaar zomaar accepteren, zeker omdat de VvE-beheerder zich meer zorgen lijkt te maken over het belang van de Aannemer.
Uw vragen zijn mijn vragen, over de vraag of de tegels van de vloeren van de balkons in artikel 2 of artikel 10 staan. Zijn dit in artikel 10 de zogenaamde “afwerklaag”, of niet?De 2 eigenaren van de balkons wonen er niet. Het zijn beleggingspanden. De balkons zijn al meer dan 20 jaar niet onderhouden.
Ik woon/eigenaar op de begane grond en merk dat ik nu moet betalen voor veel verwaarlozing… als het binnen de wet is dat ik betaal, het zij zo… maar ik denk dat het de moeite waard is om het te controleren.Bedankt en fijn weekend
23 juni 2024 om 13:16 In reactie op: Balkontegels, VvE of “afwerkingslaag” voor particulieren. #117509De lijst is van één Aannemer, maar de Aannemer is de favoriet van ons VvE Beheerbedrijf.
Ik ben de VvE, net als de andere 2 eigenaren.
Ik verwees al naar ons Modelreglement, artikel 10, en in onze Splitingsakte staat niets specifieks (beide uit 1973).
Ik was zes jaar lang ons Bestuurder geweest, dus heb alle artikelen enz. vele malen doorgenomen, maar ik ben op zoek naar een meer ervaren mening, aangezien ik ook als niet-objectief kan worden betwijfeld.14 februari 2024 om 14:44 In reactie op: VvE van 3, Wie is The Board, wie blijft er over voor commissies? #82244Bedankt.
Ik ben me daarvan bewust.
Maar er wordt niets vermeld over de structuur met/van professioneel management.
Is “Pro VvE BV” nu de voorzitter? Of hebben we er nog eentje nodig als Eigenaars, als “Het Bestuur”14 februari 2024 om 08:39 In reactie op: VvE van 3, Wie is The Board, wie blijft er over voor commissies? #82028Het gaat niet om wat wij willen.
Ik probeer vast te stellen wat de juridische structuur moet zijn. We hebben één vijandig lid, een zelfbenoemde ‘expert’.
Dankzij hem gaan we over op een “professioneel management”, maar we moeten nog steeds rollen verdelen onder onze eigenaren.
Momenteel ben ik voorzitter. Is de “Pro Beheer” nu de voorzitter, waardoor ik de vrijheid heb om het “niet-bestuurs”-lid te zijn dat de Kascommissie moet leiden?Bedankt Bob, dat u mij verwijst naar de wetstekst van 5:126 lid 3 BW.
Mee eens zijn. Ik ben voorzichtig met websiteteksten en probeer de daadwerkelijke bron om te vinden.Fijn avond
Ja bedankt. Ik ben het ermee eens, vandaar mijn vraag op een forum waar misschien iemand is die mij kan helpen het relevante te vinden de wet- en regelgeving.
Ja, ik heb geprobeerd de link naar het Belgische artikel te verwijderen, maar de technologie van het platform laat dit niet toe.
Er wordt nog steeds gezocht naar een antwoord op mijn oorspronkelijke vraag, en als er, volgens de iWoon-referentie, vanaf 21 januari 2021 geen optie meer is om ““Niet reserveren in reservefonds” … is de input die ik krijg over stemmen niet relevant.
maar bedankt
Referentie als boven
“Niet reserveren in reservefonds”: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huis-kopen/vraag-en-antwoord/vve-geld-reserveren-groot-onderhoudEr is een update van 21.01.2021 via iWoon waarin niet langer genoemd “Niet reserveren in reservefonds”: https://www.wooninfo.nl/nieuws/2020/12/reservefonds-per-1-januari-2021-verplicht-voor-alle-vves/
Ook handig: https://www.clabotsadvocaten.be/blog/de-stemming-op-de-algemene-vergadering-23e-meerderheid/
Dus, mijn oorspronkelijke vraag of het nog steeds een optie is om op te stemmen voor “Niet reserveren in reservefonds” of niet.
BedanktRe: Stemmen, ik denk ons 1/3, 1/3, 1/3 bedoelt dat ja, 2 van 3 = een meerderheid.
Referentie: https://www.nederlandvve.nl/vve-informatie/stemverhoudingen-in-de-vve/#:~:text=Andere%20verhoudingen%20%282%2F3e%2C%203%2F4e%2C%20etcetera%29%20kunnen%20uiteraard%20ook,en%20lid%208%20%28meerderheid%20van%203%2F4e%20van%202%2F3e%29%3BOns 1973 Splitingsakte zegt, “2.1. De eigenaar van elk appartementen heeft een stem. 2. Eigenaar is 1/3rd”
Er wordt op diverse plaatsen veel geschreven over de “80%”, maar komt dat doordat weinigen rekening houden met de kleinere VvE’s?
Of is het een echte wet die inhoudt dat we als 3-leden VvE niet het recht hebben om iets goed te keuren waarvoor een “80%”-stem vereist is, tenzij alle 3 de leden vóór stemmen?Ik moet nog weten, voor mijn VvE lidden, wat de wet is met betrekking tot het VvE reservefonds.
Er is een ongedateerde uitzondering geplaatst door Rijksoverheid “Niet reserveren in reservefonds”: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huis-kopen/vraag-en-antwoord/vve-geld-reserveren-groot-onderhoudEr is een update van 21.01.2021 via iWoon waarin niet langer genoemd “Niet reserveren in reservefonds”: https://www.wooninfo.nl/nieuws/2020/12/reservefonds-per-1-januari-2021-verplicht-voor-alle-vves/
Bedankt voor je mening, nuttig.
Maar ik zou toch graag willen weten wat de wet is, aangezien ik moet reageren op de twee leden die het niet met elkaar eens zijn.
mvgBedankt Rob,
Inderdaad, op de KvK registratie, Ik ben die “Voorzitter”.
Nederlands is niet mijn moedertaal en ik zal in de toekomst voorzichtiger zijn met de vertaling.
Oké, bedankt voor de verduidelijking met betrekking tot het reservefonds en de maandelijkse bijdragen.
mvgBedankt voor je nuttige antwoorden.
Over het algemeen wil ik gewoon dat de investeerder / eigenaar eindelijk iets, geld, tijd … investeert in zijn eigen eigendom.
“Echter”… verder gaan.
Nogmaals bedanktJuist, 1/3…
en
BedanktHet spijt me, dus als VvE van 3 personen kunnen we nooit iets overeenkomen tenzij we het alle 3 eens zijn. Is dit correct?
Bedankt -
AuteurBerichten