Nederlandvve.nl
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
15 juli 2021 om 22:44 In reactie op: Beheerder zonder kennis van zaken en een bestuur dat het prima vindt. #36057
Als je ja of nee kunt stemmen voor het MJOP, en de meerderheid stemt voir ja. Is dat een logisch en geldig besluit.
Als daarna zonder dat dit geagendeerd werd, een voorstel wordt gedaan om dan extra geld te gaan betalen als logische conclusie omdat het MJOP is goedgekeurd, dan had dat ook op de agenda moeten staan. En niet tijdens de ALV zelf als bestuur bedenken en ober stemmen. Dan kunnen aanwezigen zich niet goed voorbereiden, en afwezigen kunnen daarover geen stem uitbrengen.Dank je, ik zal me richten tot stichting VVE Belang, ik had betracht dat ik hier de antwoorden zou krijgen. En anders kan ik vast via mijn lidmaatschap bij Eigen Huis meer te weten komen.
Dankje, ik had gehoopt dat een nietigverklaring op de ALV zou leiden tot terugdraaien van ongeldige besluitvormen. Maar het bestuur heeft aangegeven daar zelf creatief mee om te willen gaan.
Dus misschien kan iemand mij vertellen wat precies de stappen zijn om tot een nietigverklaring bij de kantonrechter te verzoeken?
Want ik vind de materie best wel ingewikkeld….een nietigverklaring mag je beschouwen als een besluit dat nooit genomen had mogen worden, maar als daaraan nog steeds acties blijven verbonden, moet je dan eerst gaan voor nietigverklaring of komt daarna als je wil dat bestuur ernaar handelt, ook de vernietigbaarheid van het nog steeds nietige handelen er ij?
Kortom, wat is precies de procedure die ik kan volgen?Hai Verbazing,
Ik zag dat je een procedure hebt gewonnen over de plaatsing van een airco.
Ik sta ook op het punt om een besluit nietig te laten verklaren omdat het niet conform de splitsingsacte is genomen en uitgevoerd (oa stroken tuin zijn toegewezen ipv niet mogen claimen van grond gemeenschappelijke tuin). Hoe gaat dat in zijn werk? Wie schrijf je aan? De kantonrechter? Waar haalde jij je informatie vandaan? Ik kan niet hier niet vinden…op deze site.Ja dat klopt, maar het nieuwe bestuur zegt samen met de nieuwe beheerder dat ze twee jaar nodig hebben om te onderzoeken wat er nodig is om conform de splitsingsacte te handelen. In tussentijd verandert er niets als het aan dit bestuur ligt, waarbij de beheerder opmerkte dat de eigenaren aan de tuin een mazzeltje hebben.
Maar mijn voorstel was om mijn plan binnen twee jaar te laten plaatsvinden.
Het voorstel om de stroken tuin te verhuren aan degenen die ze hadden aangelegd, heb ik laten toetsen en dat was ook niet conform de splitsingsacte. Eigenlijk verandert er dus niets aan deze situatie en ik vraag me af wat ik kan doen…
Een formele brief naar het bestuur schrijven?
Dan krijg ik als antwoord dat er op de ALV is besloten dat we twee jaar wachten.
Een dagvaarding doen?
Ik weet het onderhand niet meer, heb echt zoveel volgens de regels verzet zoals de nietigverklaring tijdens een ALV en de opdracht als bestuurder om een goed voorstel op te stellen met tijdspad om vorm te geven aan deze nietigheid…Geen toeval: we zijn op deze discussie gewezen, en hebben onze visie (die aansluit bij de gegeven antwoorden) uiteen gezet op de website. 😉
Wij wensen u veel leesplezier, en zijn benieuwd naar eventuele opmerkingen!
https://www.nederlandvve.nl/vve-nieuws/aangedragen-punten-vve-vergadering/Wij publiceren morgenochtend, vóór 07:00 uur, een artikel over dit onderwerp, met een uitgebreide uiteenzetting over deze materie. De URL die daarvoor is gereserveerd is https://www.nederlandvve.nl/vve-nieuws/vve-verbiedt-onderhuur/. Als u daar vanaf morgenochtend op klikt, verschijnt het artikel op uw beeldscherm.
Dank voor de inspiratie: de bezoekers van het forum zijn niet alleen een dankbaar publiek, maar daarnaast is het VvE Forum ook een zeer waardevolle bron van inspiratie voor nieuwe artikelen op Nederlandvve.nl.
Met hartelijke groet,
Webredactie Nederlandvve.nl -
AuteurBerichten