William
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
28 februari 2019 om 14:37 In reactie op: uiteindelijke koopprijs appartement afhankelijk van vergaderbesluit? #9536
Dan koop je het appartement toch niet 🙂
28 februari 2019 om 11:54 In reactie op: uiteindelijke koopprijs appartement afhankelijk van vergaderbesluit? #9527Machtsmisbruik of machtsgebruik?
25 februari 2019 om 15:28 In reactie op: uiteindelijke koopprijs appartement afhankelijk van vergaderbesluit? #9510Doel je op de checklist VVE onderaan de advertentie? Waar bijvoorbeeld de inschrijving KvK op ‘Nee’ staat etc.?
Stom genoeg verprutsen ze dat 9 van de 10 keer goed in te vullen. Kennelijk is die checklist nog een ondergeschoven kindje bij makelaars…25 februari 2019 om 13:11 In reactie op: uiteindelijke koopprijs appartement afhankelijk van vergaderbesluit? #9504Ik snap die redenering niet. Stel dat de corporatie van meer dan 70% van haar huurders toestemming ‘krijgt’, waarom zouden zij dan niet volledig voor stemmen?
Om hoeveel woningen gaat het eigenlijk, en hoeveel daarvan zijn er in bezit van de corporatie?25 februari 2019 om 10:18 In reactie op: uiteindelijke koopprijs appartement afhankelijk van vergaderbesluit? #9500Jullie begrijpen allebei de genoemde ‘70% regeling’ verkeerd. Je moet hierbij de huurders los denken van de VvE.
Een woningcorporatie die werkzaamheden/onderhoud/vervanging/vernieuwing uit wil laten voeren, of extra periodieke werkzaamheden wil uitbreiden/uitvoeren, die eventueel het gevolg hebben dat ofwel de (kale) huurprijs, of wel de servicekosten structureel stijgen, dient hiervoor tenminste toestemming te hebben van 70% van het betreffende huurdersbestand.
Is dit niet het geval, zal de corporatie op de ALV (waarschijnlijk) niet instemmen met werkzaamheden (besluiten) die dat als gevolg hebben.Geschreven of getypt maakt niet uit, je hebt er immers voor getekend :). Het is wel een bijzonder raar verhaal.
Ik betwijfel of de notaris dit er zo bij heeft geschreven…Ik vrees dat je daar niks meer aan doet, je zou ze kunnen indienen bij de VvE wellicht.
Ik zou in ieder geval de behandelend notaris een bericht sturen dat hij/zij de bepalingen in de akte maar even over het hoofd heeft gezien bij het opstellen van het koopcontract. Dat is een hele grove fout mijns inziens, als er daadwerkelijk in je koopakte staat dat het onderhoud aan de (dus gemeenschappelijke) kozijnen voor eigen rekening is.Hello,
nou, wat er in het Huishoudelijke Reglement staat doet niet ter zake, als daar afwijkingen in staan ten opzichte hetgeen in de akte staat, is dit nietig (mijns inziens).
Blijft over dat het onderhoud (schilderwerk, vervanging etc.) aan de kozijnen ‘gewoon’ gemeenschappelijk is en dus door de VvE beslist en betaald wordt.Dat stukje tekst is incompleet, of in ieder geval op deze wijze op verschillende manier te interpreteren. Kun je het gehele artikel hier citeren alsjeblieft?
Goedemiddag,
hier is zo geen goed antwoord op te geven. De vraag is wat er in de splitsingsakte staat over het onderhoud van de kozijnen, dat is namelijk leidend.Ergo, het statement uit de openingspost, waar de hele bovenstaande discussie op is gebaseerd, is onjuist en voor het in gebruik geven aan derden gelden de gebruikelijke formaliteiten 🙂
Dan is deze alsnog bestuurder.
Maar goed, hoe dan ook; Als in de akte staat dat het bestuur toestemming moet verlenen voor het in gebruik geven van een appartement, is dat mijns inziens niet te omzeilen. Een VVE zonder bestuur bestaat niet, er staat altijd een bestuurder of meer ingeschreven.Dat weet ik niet, dat was een aanname. Waarom zouden ze zich anders tot bestuurder laten benoemen?
Uit de eerste post, een beheerder van een corporatie is nu bestuurder.
Correct, maar waarom zou je 36 mensen vragen, als je met een vraag aan 1 persoon volstaat?
Bovendien, de corporatie zal ongetwijfeld eigenaar zijn in de Vve, dus zal dan links of rechtsom toestemming moeten verlenen. -
AuteurBerichten