handelen van een VvE-lid
- Dit onderwerp bevat 8 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op februari 11, 20218:46 pm door .
-
AuteurBerichten
-
17 januari 2021 om 21:26 #13226
Goedenavond,
Bij de verkoop van een appartement is een ieder natuurlijk nieuwsgierig naar de nieuwe bewoner(s). Van de notaris krijg ik als Bestuurder het verzoek bepaalde gegevens te verstrekken. Binnen de richtlijnen beantwoord ik deze vragen.
Nu zit er in onze VvE een lid, welke per e-mail en telefonisch contact heeft opgenomen met de notaris, om gegevens van de nieuwe bewoner op te vragen. Achteraf ben ik hiervan als Bestuurder op de hoogte gebracht en wat mij betreft gaat dit VvE te ver. Het is niet aan een VvE-lid toegestaan eigenmachtig dit soort acties te ondernemen.
Wat is jullie mening/ervaring hierin/hiermee ??
mvrgr,
18 januari 2021 om 09:55 #13227Geen ervaring. Blijkbaar heeft de notaris de situatie zodanig beoordeeld dat er informatie verstrekt werd. Bijvoorbeeld onder spoedeisende omstandigheden. Het bestuur moet daarna wel op de hoogte gebracht worden. Zover klopt dus wat je schrijft.
Als dat niet zo is, …………
18 januari 2021 om 12:12 #13229Belangrijker dan de aktie van het ‘nieuwsgierige’ VvE lid, is de vraag of de notaris ook daadwerkelijk informatie heeft verstrekt die hij/zij niet had mogen verstrekken?
18 januari 2021 om 13:28 #13230Waar staat in de wet dat een persoon niet een notaris mag bellen?
19 januari 2021 om 15:48 #35123Uiteraard mag ieder persoon een notaris bellen, maar de notaris mag niet ieder persoon alle gewenste informatie verstrekken.
19 januari 2021 om 17:59 #35131Uiteraard mag ieder persoon een notaris bellen, maar de notaris mag niet ieder persoon alle gewenste informatie verstrekken.
Uiteraard.
Maar ik hoopte dat TS nog aanleiding zou zien zijn vraag nog nader te specificeren:
– was het een prive persoon
– of probeerde deze persoon NAMENS de VvE een vraag te stellen en antwoord te krijgen.19 januari 2021 om 20:15 #13275@DikOz…….er was geen sprake van een spoedeisend karakter. De door de notaris gestelde vragen betreffende het Reservefonds ect. waren door mij(bestuur) al beantwoord. Hier is sprake van een VvE-lid welke op eigen houtje de Notaris verzoekt gegevens te verstrekken, zonder dat het Bestuur hier van op de hoogte is. Onze VvE heeft zo klein als we zijn, afgebakende taken. We hebben leden, een TC, een Bestuur, inclusief voorzitter. Onze leden hebben toegang tot onze website. Daarin is alles betreffende onze VvE opgenomen. Mijn mening als Bestuur…..schoenmaker hou je bij je leest.
@Carla…..ja de notaris heeft info verstrekt en hiermee buiten z’n boekje gegaan. Echter, het is niet aan een VvE-lid de notaris te benaderen, indien je als VvE-lid hierin geen taak hebt. Zie mijn voorgaande reactie.
@RonaldL…..natuurlijk mag een ieder een notaris bellen. Dat is niet mijn vraag. Mijn vraag is het eigenmachtig handelen van een VvE, terwijl wij…..en zie hiervoor mijn voorgaande reacties.
@Rob…eigenmachtige actie van een VvE-lid. Zeer zeker niet namens de VvE. Het Bestuur, waarin dit VvE-lid niet zit, neemt deze handelingen voor haar rekening. Wat zo slordig is in deze, is dat de notaris gegevens heeft verstrekt aan eigenlijk een privé-persoon. Maar ik als bestuurder had van ons VvE-lid, juist omdat wij zulke afgebakende taken hebben, anders verwacht en niet dit. We zullen in de VvE hierop echt de nadruk moeten leggen. Gelukkig kan dit in ons reglement en dat gaat dan ook gebeuren. Wij zijn, gelukkig, een zeer gezonde, weliswaar kleine VvE.Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...
21 januari 2021 om 15:50 #13281…. We zullen in de VvE hierop echt de nadruk moeten leggen. Gelukkig kan dit in ons reglement en dat gaat dan ook gebeuren.
Wat wilde je dan in het reglement gaan regelen?
Je kan daarin toch niet verbieden dat eigenaren contact opnemen met wie dan ook.11 februari 2021 om 20:46 #35158Een lid kan de VVE niet vertegenwoordigen, dat doet het bestuur. Een lid is natuurlijk vrij om namens zichzelf vragen te stellen. Het is de verantwoordelijkheid van de notaris om te beoordelen of hij informatie mag verstrekken.
Vergeet ook niet dat je als lid van een VVE een bijzondere positie hebt. Je hebt een onverdeeld aandeel in een pand, oftewel een gemeenschap. Een lid heeft er vanuit die positie natuurlijk recht op om te weten wie de mede deelgenoten zijn. Ook heeft een lid er bijvoorbeeld recht op om te weten of er deelgenoten zijn die niet aan hun verplichtingen voldoen.
Leden van een VVE hebben dus een geheel andere rechtsverhouding ten opzichte van elkaar als dat je bijvoorbeeld als natuurlijk persoon hebt tegenover een bedrijf of woningcorporatie.
Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.