Ook gij, SKW-gecertificeerde?

Sinds de val van Redema VvE uit Nieuwegein is er veel te doen over het functioneren van VvE beheerders. Fred Schuurs van VvE Belang heeft VvE leden opgeroepen om alleen nog maar in zee te gaan met één van de 17 SKW-gecertificeerde VvE beheerders die ons land rijk is. Op die oproep is al het nodige commentaar gekomen.

Wij hebben verschillende klachten ontvangen over een van deze 17 beheerders. Een van de leveranciers van een VvE die door deze beheerder werd beheert, was op een gegeven moment zodanig in dubio wat hij moest doen, dat hij ons uiteindelijk heeft ingeschakeld voor hulp.

De VvE klachten

Niet alleen bij ons, maar ook op andere plekken op het internet zijn verschillende klachten te lezen over deze VvE Beheerder. De klachten zijn onder meer de volgende:

  • De beheerder is telefonisch niet of zeer slecht bereikbaar.
  • Afspraken worden niet nagekomen.
  • E-mails worden niet beantwoord.
  • Werkzaamheden uit de beheerovereenkomst worden niet verricht.

Over het laatste punt kunnen we kort zijn: als uw VvE een beheerder veel geld betaald om bepaalde werkzaamheden te verrichten en de beheerder komt de overeenkomst niet na, dan pleegt deze beheerder wanprestatie (in wettelijke termen: er is dan sprake van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst). In dat geval zijn wij van mening dat u, nadat u de beheerder natuurlijk de kans heeft gegeven alsnog het werk te verrichten, snel op zoek moet naar een andere beheerder. Op grond van de wet kunt u de overeenkomst gewoon opzeggen als de beheerder wanprestatie pleegt. Is dat bij u het geval? Leg uw probleem dan aan ons voor via de vraagbaak: wij zijn graag bereid u een helpende hand te bieden.

SKW-Certificering

Een certificaat is niet heiligmakend. Om het SKW-certificaat te kunnen krijgen wordt de beheerder namelijk gekeurd op de wijze van administreren en niet op de wijze van algehele dienstverlening. Indien u dus op zoek bent naar een (nieuwe) VvE beheerder, beperk dan niet uw blikveld tot de slechts 17 beheerders , maar verruim uw zoektocht en vraag referenties op van de een of meerdere van de vele honderden beheerders die ons land rijk is.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 14 maart 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Ook gij, SKW-gecertificeerde?

  1. P van Leeuwen schreef:

    P van Leeuwen zegt:
    16 januari 2016 om 18:43

    Ik heb de heer [overroeled] van de SKW certificatie van VVE beheerders regelmatig gesproken en hem de problematiek met onze VVE beheerder [overroeled] uit [overroeled] uitgelegd.Ik wil een klacht indienen over de werkwijze van deze VVE beheerder die moet werken volgens de richtlijnen van de SKW..In deze richtlijnen zijn duidelijk vastgelegd waar een VVE beheerder zich aan moet houden.
    In het kort komt het hier op neer dat de SKW [overroeled] op alle manieren probeert te verdedigen dat zij niet de genen zijn die [overroeled] gaan vertellen dat zij tegen de SKW richtlijnen verstootten.Je moet maar naar de kantonrechter stappen of je moet er met [overroeled] maar uitkomen.Ik had verwacht als een lid van een VVE met zwaarwegende klachten over een VVE beheerder komt de SKW deze uitgaat zoeken en de beheerder als deze foute beslissingen of niet kundig is zijn certificaat afneemt of minstens berispt en bij nog een overtreding zijn certificatie afneemt.
    Waarom moet je anders een gecertificeerde beheerder nemen,je gaat ervan uit dat dit certificaat toegevoegde waarde geeft ,niet dus.
    Graag uw reactie.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.