Rob_Willem
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
daarom bij voorkeur alleen stemmen met voor/tegen. Of een getrapte stemming:
eerst keuze uit mogelijkheden, dan mogelijkheid met de meeste stemmen voorleggen in een voor/tegen stemming.Als de verkoper, die dus nog steeds de andere 2 appartementsrechten heeft, bij monde van de notaris heeft verklaard dat er geen onderhoud te verwachten valt, dan valt dat onder een verborgen gebrek en zou je de verkoper aansprakelijk kunnen stellen (immers, die moet kennis hebben van alle feiten als eigenaar en beheerder).
Ik zou in ieder geval de notulen opvragen van de laatste vergaderingen, daar kun je dan in zien of het dak van het andere gebouw besproken is.
Qua VVE verplichtingen, het verhaal van je buurman is hoogstwaarschijnlijk wel correct. Als VVE ben je samen eigenaar van de gebouwen, je hebt alleen het gebruiksrecht van je appartement. Dus als er binnen de VVE kosten worden gemaakt voor de buitenkant van de gebouwen, dan komen die kosten ten last van de VVE. Maar soms is er ook iets anders afgesproken/vastgelegd over dit soort kosten.
wij hebben een vergelijkbare situatie.
Onze beheerder gaf aan dat het niet wenselijk was om 1 rekening voor de VVE’s (1 hoofd, 3 sub) samen te hebben. Maar meer info heb ik er niet over.De rechter lijstjes (recente onderwerpen, ….) mogen wel wat langer (of, als je erop klikt, dat je een langere lijst ziet).
22 januari 2024 om 12:13 In reactie op: Weigeren vermeld te worden in het machtigingsformulier #50518In veel aktes staat ook nog dat bestuursleden niet als gemachtigde mogen optreden.
ook goed om je te realiseren. Hety feit dat delen van het balkon gemeenschappelijk zijn (van de VVE zijn) wil niet zeggen dat de andere leden er dan ook gebruik van mogen maken.
8 januari 2024 om 12:28 In reactie op: Moet je als VvE rekening houden met concurrentievervalsing bij aanbesteding? #46672De VVE is niet verplicht aan te besteden, maar het is vaak wel zinnig om meerdere offertes op te vragen.
Overigens kan het ook een voordeel zijn als de ‘aannemer’ ook een eigenaar is. Hij heeft ook belang dat het goed wordt uitgevoerd.
Vaak staat er in de splitsingsakte wel iets in de trant van:
Een stemgerechtigde kan zijn stemrecht niet uitoefenen bij het nemen van ——–
besluiten waarbij aan hem, zijn echtgenoot, geregistreerd partner of —————–
bloedverwanten in de rechte lijn, of aan vennootschappen waarin hij, zijn ———-
echtgenoot, geregistreerd partner of bloedverwanten in de rechte lijn direct of —-
indirect een meerderheidsbelang hebben, anders dan in hun hoedanigheid van —
eigenaar, rechten worden toegekend of verplichtingen worden kwijtgescholden. —
–> de betrokken bewoner zou dan dus niet kunnen stemmen.Beste Rob,
Dank voor je antwoorden. Groet, Rob
Dank. Professional inhuren lijkt dus de enige oplossing. Duur, maar dan worden de lasten wel gemeenschappelijk gedeeld.
Nog enig idee wat een notaris zegt bij verkoop indien er geen bestuurder is?
iemand hier nog een idee over?
Dank -
AuteurBerichten